«Αντιγόνη, μια Ύβρις» στο Βooze Cooperativa

«Αντιγόνη, μια Ύβρις» στο Βooze Cooperativa

Η «Αντιγόνη, μια Ύβρις» παρουσιάζεται, από την Ομάδα 7, στο Booze Cooperativa μόνο για τέσσερις παραστάσεις, από 22 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2019. 

Μετά τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Στοκχόλμης τον Σεπτέμβριο του 2019, η Ομάδα 7 ξαναδιαβάζει ένα κλασικό έργο, με όχημα τη σοφόκλεια τραγωδία, τις σκέψεις του Κορνήλιου Καστοριάδη και υλικά του θεάτρου της επινόησης.

Στο κέντρο μιας σκηνικής εγκατάστασης θεμελιωμένης σε οπτικοακουστικά μέσα, τρεις γυναίκες ερμηνεύτριες μοιράζονται όλους τους ρόλους, παρεμβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες και επεμβαίνουν στη σκηνική δράση. Σ' αυτόν τον κλειστό κύκλο ενός σάπιου οικονομικού κέντρου εξουσίας, τα δεκαπέντε πρόσωπα του Χορού μπορούν να φτάσουν μόνο διαμεσολαβημένα, μέσα από μια οθόνη, για να διαπραγματευτούν, να διεκδικήσουν ή να αρνηθούν τη δική τους ατομική ευθύνη.

Η παράσταση συνδιαλέγεται με τη διαχρονική τραγικότητα του «δεινότερου» απ' όλα τα πλάσματα, του Ανθρώπου, θέτοντας ερωτήματα: είναι ηθικό χρέος του ανθρώπου να αντιστέκεται στην ύβρη της εξουσίας; Η αντίσταση μπορεί να γίνει ύβρις; Είναι σε θέση να ακούσει πραγματικά τη διαφορετική γνώμη, τον διαφορετικό άνθρωπο; Τι υπάρχει πριν τις αμετάκλητες αποφάσεις;

 

Συντελεστές:

Μετάφραση-διασκευή: Βίκυ Μαστρογιάννη-Ομάδα 7

Δραματουργία-επιμέλεια κειμένου: Ευδοκία Δεληπέτρου

Βοηθός σκηνοθέτη-μετάφραση στα αγγλικά: Γιώργος Ανδράκης

Σχεδιασμός φωτισμού-φωτογραφία-video: Γιώργος Ζαφειρίου

Σκηνικά-κοστούμια: Δάφνη Αηδόνη

Πρωτότυπη μουσική: Μάριος Τσάγκαρης

Ηθοποιοί: Έλσα Λουμπαρδιά, Ελένη Μπαμπασάκη, Ευαγγελή Φίλη

Χορός Video: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Δάφνη Αηδόνη, Γιώργος Ανδράκης, Μυρσίνη Γεωργάκη, Ευδοκία Δεληπέτρου, Γιώργος Ζαφειρίου, Αλκιβιάδης Ζούπας, Σοφία Λιάκου, Βαγγέλης Παπαδάκης, Μάνος Παπαδάς, Βασιλική Σκευοφύλαξ, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιάννης Τζέμης, Μάριος Τσάγκαρης, Ραφαήλ-Ανάργυρος Τσάντες, Μαίρη Λούση, Δανάη Σπηλιώτη.

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 22 και 29 Οκτωβρίου στις 21:00, Κυριακή 27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου στις 20:00

Διάρκεια: 75 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (φοιτητικό), 5€ (ανεργίας, κάρτες ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ)

 

Τηλέφωνο: 211 4053733

 

Βooze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

www.boozecooperativa.com

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32FrSP1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη