Στο Ζάππειο η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών του «Αrraiolos Group» (live)

Στο Ζάππειο η άτυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών του «Αrraiolos Group» (live)


Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά σήμερα στην Αθήνα, καθώς στο Ζάππειο Μέγαρο φιλοξενείται η `Ατυπη Σύνοδος των Αρχηγών Κρατών του «Αrraiolos Group», με κεντρικό θέμα συζήτησης την «Θεμελιώδη αρχή της Αλληλεγγύης ως κλειδί για την εμβάθυνση της ΕΕ, καθώς και τα επιπλέον βήματα, που απαιτούνται για την περαιτέρω προώθηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, η συνάντηση αυτή παίρνει τα χαρακτηριστικά μιας μορφής «Ομοσπονδίας» υπέρ της εμπέδωσης της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και, εν τέλει, της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Υπογράμμισε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της Αθήνας, σημειώνοντας πως αποτελεί πηγή έμπνευσης ο πολιτισμός της Ελλάδας, που συνθέτει τον πρώτο από τους τρεις πυλώνες του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

«Πρέπει, δίχως χρονοτριβή, να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα προς την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση ν' αντιμετωπίσει μ' επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που αφορούν τόσο τα κράτη-μέλη της και τους λαούς της όσο και τον πλανητικό της ρόλο, για τον οποίο έγινε ήδη λόγος. Αν θέλουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των πατέρων του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αυτός είναι ο δρόμος της ευθύνης μας αλλά και της καταξίωσής μας. Με απλές λέξεις: Ή θα προχωρήσουμε, εδώ και τώρα, ή η όποια στασιμότητα θα οδηγήσει, μοιραία, σε οπισθοδρόμηση» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η Σύνοδος συγκαλείται μετά από τις τελευταίες κρίσιμες ευρωεκλογές και στο επίκεντρο των συζητήσεων τίθεται πλέον το μέλλον του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε στη χώρα μας τους Προέδρους : της Γερμανίας κ. Φραντς-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, της Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, της Πορτογαλίας κ. Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, της Πολωνίας κ. Αντρέι Ντούντα, της Ουγγαρίας κ. Γιάνος 'Αντερ, της Μάλτας κ. Τζορτζ Βέλα, της Λετονίας κ. Έγκιλς Λέβιτς, της Σλοβενίας κ. Μπόρουτ Πάχορ, της Εσθονίας κα. Κέρστι Κάλιουλαϊντ, της Βουλγαρίας κ. Ρούμεν Ράντεφ, της Κροατίας κα Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς και της Ιρλανδίας κ.Μάικλ Χίγκινς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύνοδος θα καταλήξει στην «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία θα αναφέρεται στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Η 15η Σύνοδος των ηγετών του Arraiolos Group στην Αθήνα (video)

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2opbQKv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.