Ανησυχία για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία (video)

Ανησυχία για νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία (video)

Ανήσυχος για διόγκωση του κύματος προσφύγων στα ελληνικά νησιά, λόγω της Τουρκικής εισβολής στην βόρεια Συρία εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Ήδη μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, οι προσφυγικές ροές εμφανίζουν φέτος αύξηση 54% σε σχέση με πέρυσι.

Στους 48.518 ανήλθε ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, που έφτασαν στη χώρα μας από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ενώ μόνο το πρώτο εξαήμερο του Οκτωβρίου, 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Η επίθεση της Τουρκίας στη Συρία είναι παράγων που μπορεί να προκαλέσει νέα κύματα προσφύγων, ειδικά εάν επιχειρηθεί αυτή η επίθεση να εξισορροπηθεί με επίθεση του καθεστώτος Άσαντ σε άλλη πλευρά των συνόρων. Έχουμε συνείδηση όλων των σεναρίων. Του ήπιου, του δύσκολου και του πολύ έκτακτου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμουτσάκος.

«Σε πρώτη φάση δεν μας αφορά άμεσα ένα νέο προσφυγικό κύμα από μία γενικευμένη σύρραξη στη Συρία«, επισήμανε στην ΕΡΤ ο διεθνολόγος Σωτήρης Σέρμπος. Και εξήγησε: «Το τελευταίο που θα ήθελε ένας Κούρδος αυτή τη στιγμή, είναι να αναζητήσει την τύχη του σε Τουρκικό έδαφος. Ως εκ τούτου θα κινηθούν είτε προς τον Νότο, όπου άλλωστε οι Κούρδοι θα διατηρήσουν και δυνάμεις και εδάφη και επιρροή είτε προς τα δυτικά. Δεν υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή κίνδυνος επαναλαμβάνω για την Ελλάδα»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

 

 

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35pC1RN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη