Ο Οκτώβριος του 2019 ο ζεστότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Ο Οκτώβριος του 2019 ο ζεστότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

Ο ζεστότερος Οκτώβριος που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη ήταν ο Οκτώβριος που μας πέρασε, αποτελώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

Ο φετινός Οκτώβριος ήταν 0,63 βαθμούς πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδους αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας κατά 0,01 βαθμό Κελσίου, το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, αλλά και κατά 1,2 πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ, ενώ ο φετινός Αύγουστος ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος παγκοσμίως.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2ChVOW4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη