Καλαμάτα:Εξορμήσεις του Ορειβατικού για το Νοέμβριο.

Καλαμάτα:Εξορμήσεις του Ορειβατικού για το Νοέμβριο.

Εύκολες αλλά και απαιτητικές οι εξορμήσεις του Νοεμβρίου που έχει προγραμματίσει για τους φίλους του βουνού και της φύσης ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Πρόγραμμα:
03/11 – Μανιταρογνωσία στο Β.Ταΰγετο
Μια ξεχωριστή διαδρομή στο βόρειο Ταύγετο, με σκοπό πέρα από την πεζοπορία-ορειβασία και ένα οδοιπορικό στο θαυμαστό «Κόσμο των Μανιταριών».
Η πεζοπορία θα ακολουθήσει τη διαδρομή Άγιος Νικόλαος-Άγιος Παντελεήμονας-Γεωργίτσι ενώ παράλληλα θα γίνεται αναζήτηση μανιταριών. Την εξόρμηση θα συνοδεύουν έμπειροι Μανιταροσυλλέκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα είδη τους. Το τέλος της πορείας θα είναι στο γραφικό Γεωργίτσι όπου θα ακολουθήσει η ταυτοποίηση των ειδών των μανιταριών και η δοκιμή.

08-09-10/11 – Πίνδος

Μια αξέχαστη εμπειρία στα βουνά της Πίνδου που συνδυάζει την ασύγκριτη ελληνική φύση με πολύ ενδιαφέρουσες πεζοπορίες.
Η μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά της Ελλάδας, η Πίνδος, αποτελείται από ατελείωτες δασικές εκτάσεις, ψηλές κορφές, υψίπεδα, κοιλάδες, ποτάμια και φαράγγια που στολίζουν ουσιαστικά την ηπειρωτική Ελλάδα.
Τα δάση και τα βουνά της Πίνδου είναι ακόμα παρθένα και το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής καλύπτεται από δασικές εκτάσεις. Στην περιοχή βρίσκονται δύο από τα πιο εντυπωσιακά φαράγγια στην Ευρώπη, του Βίκου και του Αώου, καθώς και η ορεινή κοιλάδα της Βάλια-Κάλντα, περιοχές που έχουν ανακηρυχτεί εθνικοί δρυμοί και συναποτελούν το εθνικό πάρκο της Βόρειας Πίνδου.

17/11 – Λίμνη Δόξα – Πλανητέρο

Μια πεζοπορία με αφετηρία την εκπληκτική λίμνη Δόξα μέσω μιας μαγευτικής διαδρομής και κατάληξη στο πανέμορφο χωριό Πλανητέρο.
Η πεζοπορία ξεκινά από τη Λίμνη Δόξα (900 μ. υψ.) συνεχίζοντας από το διάσελο του Κυνηγού (περίπου 1500 μ. υψ.) στο Χαλικόρεμα και ολοκληρώνοντας τη διαδρομή στο Πλανητέρο (700 μ. υψ.).
Η διάσχιση θα διαρκέσει περίπου 5 ώρες. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι μέσα σε ελατοδάσος, ενώ σε δύο σημεία της διαδρομής υπάρχουν πηγές.

24/11 – Σαγγιάς (1.218μ.) Λακωνική Μάνη

Εκεί, στο νότιο τμήμα της Μάνης, στη λεγόμενη «Μέσα» Μάνη, δεσπόζει ο Σαγγιάς, ο ψηλότερος ορεινός όγκος νότια του αυχένα του Οιτύλου. Η διαδρομή της εξόρμησης θα διασχίσει την κορυφογραμμή του Σαγγιά σε μία κυκλική πορεία.

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας
Διεύθυνσή:ανατολικό κέντρο πίσω από το γήπεδο της τέντας μεταξύ οδού Λακωνικής και γηπέδου του Μεσσηνιακού,ανοιχτά από τις 9:00 το βράδυ, Δευτέρα έως Παρασκευή.
Τηλέφωνο 2721097733
e-mail: eoskal93@yahoo.gr
Τηλέφωνα επικοινωνίας:6977716580,6944574797.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2JG7iqo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη