Κομοτηνή: Η αγάπη δεν πονάει

Κομοτηνή: Η αγάπη δεν πονάει

Έσπρωξαν, σκούντηξαν, χαστούκισαν, πέταξαν ένα αντικείμενο, χτύπησαν με γροθιά και κλοτσιά. Στη μέση της κεντρικής πλατείας έδειξαν πώς είναι οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα διαφόρων μορφών σωματικής βίας από το σύντροφό τους ή άλλο πρόσωπο. Οι εθελοντικές ομάδες «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα του Παιδιού» και «Ευαισθητοποίησης για Κοινωνικά Θέματα» του Europe Direct Κομοτηνής  μίλησαν για εκείνες τις γυναίκες που έχουν βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία.

Η Καίτη Πανταζή είναι 4ετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τις μελέτες το 21,3% των Ελληνίδων βιώνουν περιστατικά σωματικής ή σεξουαλικής βίας αλλά δεν το αναφέρουν, ποσοστό που είναι κατά 10 μονάδες πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε.
Η Καίτη Πανταζή είναι 4ετής φοιτήτρια στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής. Τον ελεύθερο χρόνο ως συντονίστρια της ομάδας «Κοινωνικών Θεμάτων» του Europe Direct Κομοτηνής ασχολείται με εκείνα που ακόμη και σήμερα  η Ελληνική Κοινωνία τα συζητά χαμηλόφωνα, όταν δεν τα αποσιωπά τελείως.

««Η αγάπη δεν πονάει» αυτός ήταν ο τίτλος της τελευταίας εκδήλωσης που παρουσιάσαμε θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό της Κομοτηνής για το τι σημαίνει βία κατά των γυναικών, να γνωρίσουν τα θύματα τα δικαιώματα τους.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και σημείωσε πως « Πολλές φορές οι γυναίκες αγνοούν την βαθύτερη έννοια του όρου κακοποίηση . Βία είναι κάθε μορφής, σωματική, ψυχολογική και ψυχική, κακοποίηση, επομένως και μια λεκτική υποτίμηση, ένας λεκτικός υποβιβασμός μπορεί να υπαχθεί στην έννοια αυτού του όρου.»
Όπως τονίζει η νεαρή φοιτήτρια η αγάπη δεν πονάει κάποιος που μας αγαπάει, νοιάζεται για μας και ενδιαφέρεται δεν θέλει να μας προκαλέσει πόνο και δυσάρεστα συναισθήματα. «Οι γυναίκες που υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφή βίας θα πρέπει να αντιδρούν, να καλούν τη γραμμή στήριξης , να αναζητούν ένα συμβουλευτικό κέντρο ή κάποιους δικούς της ανθρώπους που ξέρει ότι θα την καταλάβουν και θα την στηρίξουν και να μην εσωτερικεύει όλα αυτά τα συναισθήματα γιατί μόνο κακή διάθεση και κακή συμπεριφορά στο οικείο της περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη δράση ρεπορτάζ-κείμενο –φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33mHC99
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.