Ο Λαγός ιδρύει νέο ακροδεξιό κόμμα

Ο Λαγός ιδρύει νέο ακροδεξιό κόμμα

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται έντονες διεργασίες στον εθνικιστικό χώρο, καθώς το Σάββατο 9 Νοεμβρίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ιδρυτική διακήρυξη της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. (Εθνική Λαϊκή Συνείδηση), η οποία τελεί υπό τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

Ο κ. Λαγός εγκατέλειψε την Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του περασμένου Μαϊου, διαφωνώντας με τις πολιτικές κινήσεις του κόμματος, αν και αποτελεί έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους της δίκης εις βάρος του κόμματος.

Εκτός από την ιδρυτική διακήρυξη του νέου φορέα, το Σάββατο θα ψηφιστεί και θα εκλεγεί από τα παρόντα μέλη και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Συμβουλίου. Υποψηφιότητα μπορεί να θέσει οποιοσδήποτε από τους παρόντες με μία αίτηση, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι ότι τη θέση θα την καταλάβει ο κ. Λαγός, ο οποίος θα οδηγήσει την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ στο ιδρυτικό συνέδριο την άνοιξη του 2020.

Το μότο της κίνησης κινείται στο «Μην αφήσεις το μέλλον σου και το μέλλον της Πατρίδας σου στα χέρια αυτών που την ξεπούλησαν» και «Δώσε μαζί μας τον Αγώνα για μια Ελλάδα που θα ανήκει πραγματικά στους Έλληνες», ενώ η φιλοδοξία του κόμματος είναι να πάρει με το μέρος του τμήμα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και του ακροδεξιού χώρου.

Μια μέρα νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την πράξη της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2PPSCZu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη