Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων: Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τους αγώνες μας, αναφέρει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας, με αφορμή το σημερινό συλλαλητήριο των αγροτών στον Τύρναβο.

Οι αγρότες στο Τύρναβο σήμερα με τα τρακτέρ τους κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία διεκδικώντας αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών εξαιτίας του εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία, διατήρηση του καθεστώτος των διημέρων για απόσταξη τσίπουρου, καθώς και κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και μείωση των ασφαλίστρων του ΕΦΚΑ.
Η Ενωτική Ομοσπονδία, υπογραμμίζει ότι οι αγρότες από τον Τύρναβο «μας δείχνουν τον δρόμο, με την μαζική συμμετοχή τους κόντρα σε προσπάθειες υπονόμευσης της κινητοποίησης και έστειλαν ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
Ø Ότι με το αγώνα και τις διεκδικήσεις μας, με τα τρακτέρ στους δρόμους είχαμε και θα έχουμε κατακτήσεις, βάλαμε φρένο ή εμπόδια στην υλοποίηση ακόμη χειρότερων μέτρων, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη μοίρα αν δεν παλεύαμε. Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα η αναδίπλωση και υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα του διπλασιασμού των κατώτερων ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ κάτω από την πίεση και αγανάκτηση που δημιουργήθηκε. Φανταστείτε να βγουν και τα τρακτέρ στους δρόμους τι μπορεί να καταφέρει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.
Ø Σε όσους καλλιεργούν την «ανοχή» και την «πίστωση χρόνου» στην νέα κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι «είναι νωρίς ακόμη». Τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ δείχνουν ότι συνεχίζει στην ίδια ρότα της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα συμφέροντα μας.
– Αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ μεσοσταθμικά πάνω από 12% για αγροτικό και οικιακό ρεύμα και την ίδια στιγμή χάρισε σε εταιρείες 100αδες εκατ. Ευρώ για χρέη στην ΔΕΗ και τους παρέχει φθηνό ρεύμα.

– Στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπονται 100άδες εκατομμύρια ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο και επιστροφή ΕΦΚ στους γνωστούς: εφοπλιστές, βιομήχανους, ξενοδόχους, κλινικάρχες, αεροπορικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή για τους αγρότες δεν προβλέπει τίποτα φυσικά και συνεχίζουμε να αγοράζουμε 1.40€/λίτρο το πετρέλαιο όταν στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε η μέση τιμή είναι 60 λεπτά/λίτρο.
– Ο ΕΛΓΑ χρωστάει το 10% των αποζημιώσεων από το 2018 (!!!) και τα πορίσματα για τις ζημιές του 2019 θα ανακοινωθούν τον Γενάρη 2020. Την ίδια στιγμή στον προϋπολογισμό της βουλής και αυτή η κυβέρνηση δεν δίνει ΟΎΤΕ 1 ΕΥΡΩ στον ΕΛΓΑ. Η μόνη έγνοια του υπουργού κ. Βορίδη είναι να φέρει τις ιδιωτικές εταιρείες στην ασφάλιση της παραγωγής ώστε να κερδοσκοπήσουν αυξάνοντας τα ασφάλιστρα σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων.
– Συνεχίζεται το αίσχος των ανοιχτών τιμών και εξευτελιστικών τιμών και πληρώνουμε το ακριβότερο κόστος παραγωγής σε όλη την Ε.Ε
– Η ΚΑΠ θα είναι ακόμη χειρότερη, μεγάλη περικοπή των ενισχύσεων.
Ø Έστειλε μήνυμα και σε όσους αγρότες καλλιεργούν την ηττοπάθεια, την μοιρολατρία, την απογοήτευση λέγοντας πως δεν γίνεται και δεν αλλάζει τίποτα με ή χωρίς αγώνες. Βεβαίως αυτοί που τα λένε στα καφενεία δεν τους είδαμε να αρνούνται τις κατακτήσεις των αγώνων και των Μπλόκων όπως το αφορολόγητο, το ακατάσχετο κλπ αλλά τρέχουν να το ιδιοποιηθούν προς όφελος τους. Κατά τα άλλα με τους αγώνες «δεν πετύχαμε τίποτα».
Ø Έστειλε και ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βλέπουν ότι οι πολιτικές που ζουν μειώνουν το εισόδημα τους, τους αφανίζουν και θα τους ξεκληρίσουν. Με την Οργάνωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, την συσπείρωση με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων παίρνουμε την υπόθεση της επιβίωσης στα χέρια μας, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Επειδή είτε θα παλέψουμε και θα πάρουμε ανάσες να συνεχίσουμε να παράγουμε είτε δεν υπάρχει αύριο απλά σαν θεατές των αγώνων από τον καναπέ και το καφενείο».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2OZCt1V
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη