Α. Σαχπατζίδης: «Χρειάζονται απολυμαντικές σήραγγες σε όλες τις πύλες εισόδου της Χώρας, για προστασία από τις ζωονόσους»

Α. Σαχπατζίδης: «Χρειάζονται απολυμαντικές σήραγγες σε όλες τις πύλες εισόδου της Χώρας, για προστασία από τις ζωονόσους»

Στο 1,5 χλμ έφθασε η Αφρικανική πανώλη στη συνοριακή γραμμή Δράμας-Ξάνθης και Βουλγαρίας, θέτοντας, σε συναγερμό τις αρχές.

«Σε συναγερμό είμαστε από το 2018 τότε που εμφανίστηκε στην γειτονική χώρα. Υπήρχαν μέτρα προστασίας που ίσχυαν, τα οποία και ενισχύονται με επιπλέον ζώνη προστασίας και επιτήρησης, οι οποίες αποτελούν την επέκταση των αντίστοιχων ζωνών της Βουλγαρίας», υποστήριξε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, o Δ/ντης Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, Αχιλλέας Σαχπατζίδης.
Η έκταση των ζωνών αυτών είναι 3 και 10 χλμ αντίστοιχα και σε αυτή την έκταση δεν υπάρχουν εκμεταλλεύσεις και οικισμοί.
Ο κ. Σαχπατζίδης πρόσθεσε πως κατασκευάζεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, Κομοτηνή-Μακάζα, η απολυμαντική τάφρος. «Στόχος είναι να μην περάσει το νόσημα προς τα κάτω και η μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων. Για τον έλεγχο των μέτρων στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης θα λειτουργήσουν σημεία ελέγχου σε Δράμα(Διπόταμα) και στην Ξάνθη(Μύκη, Ωραίο, Δημάριο, Πάχνη).
Απαντώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, γιατί καθυστέρησε να κατασκευασθεί η απολυμαντική τάφρος, ο κ. Σαχπατζίδης απάντησε λέγοντας πως η Εγνατία οδός… επειδή είχε αλλού φόρτο εργασίας, καθυστέρησε την κατασκευή…
«Πάντως η κατασκευή της απολυμαντικής τάφρου, δεν είναι το κυρίαρχο που πρέπει να γίνει. Αυτό που πρέπει να γίνει και θα θωρακίσει την περιοχή και όλη τη Χώρα, είναι η κατασκευή απολυμαντικών σηράγγων-τούνελ- για την απολύμανση των διερχόμενων αυτοκινήτων. Σε όλες τις πύλες εισόδου της Χώρας. Επίσης η λειτουργία του κέντρου εξωτικών νοσημάτων στον Έβρο, που τόσα χρόνια παραμένει ανενεργό και θα μπορούσε να βοηθήσει. Να μην ξεχνάμε βέβαια πως χρειάζεσαι και έναν αποτελεσματικό μηχανισμό από έμψυχο δυναμικό», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Σαχπατζίδης.
Υ.Γ: Η αλήθεια είναι γιατί τόσα χρόνια να δαπανώνται χρήματα για αποζημιώσεις και να φτάνουμε στον αφανισμό του ζωϊκού κεφαλαίου της Χώρας και να μην θωρακίσουμε τη Χώρα μας, με έργα που θα αποτελέσουν την ουσιαστική ασπίδα, έναντι όλων των ζωονόσων που έχουμε δεχθεί από Τουρκία και Βουλγαρία;
Δεν θα έπρεπε να προέχει η σωστή πρόληψη και όχι αποζημίωση που είναι πιο δαπανηρή και…οδυνηρή, με τον σφαγιασμό πολλών κοπαδιών τα τελευταία χρόνια από ζωονόσους;
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Σαχπατζίδη στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WZzIkK
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη