Καλούν τα μέλη τους στην παναιγιακή κινητοποίηση

Καλούν τα μέλη τους στην παναιγιακή κινητοποίηση

Κάλεσμα σε όλους   απευθύνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών  Οικοδόμων Καρλοβάσου για συμμετοχή στην Παναιγιακή κινητοποίηση για το μεταναστευτικό που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6 η ώρα το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες,

Για άλλη μια φορά βλέπουμε το ίδιο έργο. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον ίδιο αντιλαϊκό και άδικο δρόμο στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. Με την πολιτική της ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που εξυπηρετεί είναι αυτά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αποφάσεις της στόχο έχουν ποιος θα ελέγχει τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο κλπ άρα να έχουν κέρδη οι μεγάλες επιχειρήσεις κάποιων κρατών, το μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή και ας υπάρχουν ανθρώπινα θύματα και ας διαλύονται χώρες ολόκληρες. Μπροστά στα κέρδη των μονοπωλίων δεν λογαριάζουν τίποτα. 

Η πολιτική απόφαση που έχει πάρει η κυβέρνηση να υλοποιεί στο έπακρο την συμφωνία Ε.Ε – ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ και άλλες συμφωνίες, έχει σαν αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται ανθρώπινα θύματα των πολέμων και της οικονομικής εκμετάλλευσης στα νησιά μας. Έτσι δίνει «τροφή» σε κάποιους να τα βάζουν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό. Έτσι ανοίγει το δρόμο για να φουντώνει ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπεύθυνους που είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές αποφάσεις της. 

 Συνάδελφοι συμμετέχουμε όλοι στην  Συγκέντρωση – Συναυλία της 27ης Νοέμβρη στις 6 μμ στο αμφιθέατρο της περιφέρειας, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και άλλοι φορείς και σωματεία του νησιού, απαιτώντας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ: 

* Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις εξαγγελίες για νέα φυλακή 5000+ προσφύγων και μεταναστών 

* Να κλείσει τώρα το υπάρχον hotspot και να μην ανοίξει άλλο. 

*Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί και από τη χώρα. 

* Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας 

* Αλληλεγγύη στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας 

* Αποζημίωση στο 100% όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

 

The post Καλούν τα μέλη τους στην παναιγιακή κινητοποίηση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2XP1noD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη