Στ. Πέτσας: Ζήτημα εθνικής σημασίας το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Στ. Πέτσας: Ζήτημα εθνικής σημασίας το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι πρόβλημα εθνικής σημασίας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους ακρίτες μας να σηκώσουν μόνοι τους όλο το βάρος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κοιτάζουμε να αποσυμφορήσουμε τα νησιά. Όλοι οι Έλληνες θα βάλουν πλάτη να στηρίξουμε τα νησιά. Στο μεταξύ θα προχωρήσουμε στην κατασκευή προαναχωρησιακών κέντρων. Στόχος 10.000 επιστροφές μέχρι τέλους 2020, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι το όριο 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια που έχει τεθεί για την κατανομή προσφύγων/μεταναστών αφορά και τους νομούς.

Eντολή Μητσοτάκη είναι η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Τίθενται όρια, σε καμιά περίπτωση οι πρόσφυγες/μετανάστες δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια, πρόσθεσε.

Σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υλοποιήθηκε ακόμη ένα σημαντικό κύμα μεταφοράς 1.100 προσφύγων από τα νησιά μας στην ενδοχώρα, ενώ από τον Ιούλιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν μεταφορές της τάξης των 6.500 ατόμων. Όπως είπε, στόχος είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όπως είπε, προωθείται η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους εισήλθαν παράνομα στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. «Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους», ανέφερε.

«Προσβλέπουμε στην κατανόηση όσων αντιδρούν και τη μείωση των αντιδράσεων»

Πολλές από τις αντιδράσεις οφείλονται σε παρανόηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προανήγγειλε ολοκληρωμένη ανακοίνωση για τα προαναχωρησιακά κέντρα  εντός των επόμενων ημερών.

Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για τους πρόσφυγες/μετανάστες είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένες, αλλά οι Έλληνες γνωρίζουν τι είναι προσφυγιά και ξεριζωμός και τους αγκαλιάζουν, επισήμανε ο Στέλιος Πέτσας.

Το [χωροταξικό] πλάνο μετακίνησης προσφύγων/μεταναστών οριστικοποιείται. Θα ληφθεί μέριμνα ώστε οι επόμενοι να πάνε σε περιοχές που δεν έχουν ήδη επιβαρυνθεί, πρόσθεσε.

Ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση, για την οποία είπε πως άφησε πίσω της «χαοτικές καταστάσεις και αναρχία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως σύμφωνα με στοιχεία του 2019 υπήρχαν 68.000 εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου και δυόμισι χρόνια για να προσδιοριστεί η δικάσιμος για μία αίτηση.

Οριστικοποιείται αύριο το φορολογικό νομοσχέδιο

Σε ισχύ το σχέδιο της κυβέρνησης για επιθετική προώθηση των συναλλαγών. Περιμένουμε συνέχεια με πιο τολμηρές κινήσεις των τραπεζών, μετά τις ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κίνα

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κίνα πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στόχος, ο Πειραιάς να γίνει κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας, ανέφερε ο κ. Πέτσας και επισήμανε ότι στη συνάντηση Μητσοτάκη – Σι, ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη ναυπήγηση ελληνικών πλοίων στην Κίνα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επιστρέφει απόψε από τη Σαγκάη, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και θα παρουσιαστεί από την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου το πλάνο «Ελλάδα 2021», που ετοιμάζεται για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Τέλος, το διάστημα 10 έως 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζιπίνγκ, στην Ελλάδα.

Για Novartis

Δεν θα σχολιάσω θέματα προκαταρκτικής. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην θέλει να καταθέσει ο κ. Φρουζής και να θέλει να μεταθέσει την ημερομηνία κατάθεσής του, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2qnocDu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη