Ιωάννης Σαρακιώτης: Σήμερα επισκέφθηκα μίας νευραλγικής σημασίας υπηρεσία του χώρου της Ειδικής Αγωγής και της εκπαίδευσης εν γένει, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) της Π.Ε. Φθιώτιδας


Σήμερα επισκέφθηκα μίας νευραλγικής σημασίας υπηρεσία του χώρου της Ειδικής Αγωγής και της εκπαίδευσης εν γένει, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) της Π.Ε. Φθιώτιδας, όπου και συνεχάρην τα στελέχη της δομής για τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν, ο οποίος και συμβάλλει τα μέγιστα στην υποστήριξη κοινωνικών και παιδαγωγικών προβλημάτων των γονέων και των παιδιών.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα της στελέχωσης του χώρου της Ειδικής Αγωγής με προσωπικό, όπου και επεσήμανα την ανάγκη άμεσης επιτάχυνσης της διαδικασίας ενίσχυσης των δομών εκπαίδευσης με 4.500 θέσεις εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού της Ειδικής Αγωγής μέσα στο τρέχον έτος, όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να χαθούν τα 22 εκατ. ευρώ που δεσμεύθηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Τους διαβεβαίωσα ότι, θα παρακολουθώ στενά και με συνέπεια τα ζητήματα του χώρου της ειδικής αγωγής, καθώς ο ευαίσθητος αυτός χώρος και η επίλυση των επιμέρους προβλημάτων του, πάντοτε αποτελούσε και αποτελεί μείζονα προτεραιότητα.



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη