ΛΑΣ: Εικόνα εγκατάλειψης στον Ξηρόκαμπο Ν. Ιωνίας

ΛΑΣ: Εικόνα εγκατάλειψης στον Ξηρόκαμπο Ν. Ιωνίας

Τραγική είναι η εικόνα της εγκατάλειψης της συνοικίας των Εργατικών Πολυκατοικιών στον Ξηρόακμπο της Ν. Ιωνίας από τη δημοτική αρχή καταγγέλλει η παράταξη της ΛΑΣ στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Σε ερώτησή της προς τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

«Το σκηνικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί συνθέτουν οι εγκαταλελειμμένοι κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου, η συσσώρευση απορριμμάτων, η έλλειψη συντήρησης των κοινόχρηστων υποδομών, οι σωροί κλαδιών, τα καταστραμμένα φρεάτια και τα σπασμένα ρολόγια της ΔΕΥΑΜΒ που διαρρέουν.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα αποτελούν οι κεντρικές αποχετεύσεις με τις οποίες συνδέονται οι πολυκατοικίες και διαπερνούν τους κοινόχρηστους χώρους. Οι διαρροές, τα ανοιχτά φρεάτια και σε πολλές περιπτώσεις η υπερχείλιση λυμάτων συνιστούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της συνοικίας.

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τη ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, η υπηρεσία αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν ανήκουν στο δίκτυό της και στην ευθύνη της, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να πληρώνουν από τη τσέπη τους πολλά χρήματα για την απόφραξή τους.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου είναι τεράστιες και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί εδώ και χρόνια στο Βόλο, στο πλαίσιο της κεντρικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της λεγόμενης «βιώσιμης αστικής ανάπλασης», που βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα έργα για τον εξωραϊσμό του επιχειρηματικού κέντρου της πόλης ενώ παράλληλα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον στις λαϊκές συνοικίες.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

  • Τι μέτρα θα πάρει για τη συντήρηση των υποδομών και του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους της συνοικίας του Ξηρόκαμπου;
  • Τι θα κάνει για την ανακατασκευή και τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, που διέρχεται στους κοινόχρηστους χώρους ανάμεσα από τα κτιριακά συγκροτήματα των εργατικών πολυκατοικιών;

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2NQnzug
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.