Χανιά: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Δουρουντάκη

Χανιά: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Δουρουντάκη

Ολοκληρώθηκε με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, το βράδυ της Παρασκευής, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά, τον Μάρτιο του 2018.

Η δίκη ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και στο εδώλιο, βρέθηκαν ο 45χρονος από τα Σφακιά, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο 40χρονος αδερφός του κατηγορούμενος για περιύβριση νεκρού καθώς και ένας 32χρονος που κατηγορείτο για υπόθαλψη εγκληματία.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία (6 προς 1) αθώο τον 45χρονο καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης βρισκόταν σε άμυνα. Μειοψήφισε η πρόεδρος της έδρας, η οποία υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει να κριθεί ο 45χρονος ένοχος κατά το κατηγορητήριο.

Επίσης, αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 40χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου όσο και ο 32χρονος, ενώ στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της οπλοφορίας.

Η απόφαση της έδρας, προκάλεσε την οργή της οικογένειας του Παντελή Δουρουντακη, ωστόσο κρίθηκε ορθή από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κ.κ. Μαρκογιαννάκη, Κοτσαμπασάκη και Φραντζεσκάκη. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατηγορίας, Γιωργος Περάκης δεν έκανε δηλώσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης από τα Σφακιά, είχε εξαφανιστεί απόγευμα Τετάρτης στις 7 Μαρτίου όταν την τελευταία φορά, πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής ενώ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού – Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου, δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια ωστόσο, ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος.

Τελικά, στις 19 Ιουνίου και πριν ακόμα βρεθεί η σορός του 70χρονου κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στα Σφακιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου, θεωρείτο βέβαιο ότι ο κτηνοτρόφος είχε δολοφονηθεί.

Υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν θάψει τον 70χρονο, μαζί με το αυτοκίνητό του.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο που τα δύο αδέλφια είχαν θάψει τον κτηνοτρόφο, σε ιδιωτικό χώρο στον Αλικιανό, με τον 44χρονο να οδηγείται μετά την απολογία του στη φυλακή ενώ ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/325a5jb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.