Στην Αλβανία ο Ευθύμης Λέκκας - Αναμένεται μεγάλος μετασεισμός

Στην Αλβανία ο Ευθύμης Λέκκας - Αναμένεται μεγάλος μετασεισμός

Στην Αλβανία μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο. «Πριν δυο μήνες που επισκεφθήκαμε την περιοχή είδαμε ότι τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θεωρώ ότι οι ζημιές θα είναι πολύ μεγάλες από τον σημερινό σεισμό στην Αλβανία» δήλωσε σήμερα νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Ευθύμης Λέκκας .

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αναμένεται μεγάλος μετασεισμός από το συγκεκριμένο ρήγμα. Όπως το έθεσε: «Βεβαίως οπωσδήποτε θα έχουμε έναν σεισμό της τάξης των 5,9 περίπου, αλλά γενικότερα υπάρχει ένας προβληματισμός σε σχέση με τη διαδικασία της σεισμικής διαδικασίας στην περιοχή».

Ο κύριος Λέκκας εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός σε σχέση με την δραστηριότητα του ρήγματος που ενεργοποιήθηκε στην Αλβανία, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να επηρεάσει σε καμία περίπτωση την χώρα μας. «Τα ρήγματα που υπάρχουν στην Αλβανία, διακόπτονται απότομα στο ύψος της Κόρυτσας και της Κόνιτσας καθώς εκεί υπάρχει εγκάρσια δομή, συνεπώς η όλη δραστηριότητα που υπάρχει στην Αλβανία δεν μπορεί να μεταφερθεί στον ελλαδικό χώρο».

 

 via Ειδήσεις https://ift.tt/2pSG5tZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.