Τρεις στους 4 έφηβους στην Ελλάδα έχουν σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό!

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ» (ΕΠΙΨΥ) για τη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου έδειξε ότι, τα παιδιά στη χώρα μας ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή από την ηλικία των 15 ετών και συχνά αυτή συνδέεται με τη χρήση αλκοόλ και ουσιών.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της έρευνας του ΕΠΙΨΥ, για τους 15χρονους έφηβους-μαθητές (Α' Λυκείου) στην Ελλάδα διαπίστωσε ότι το 2018 ένας στους 4 15χρονους (26,4%) αναφέρει ότι είχε τουλάχιστον μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή, σε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό τα αγόρια (34,3%) συγκριτικά με τα κορίτσια (18,6%).
Διαχρονικά, από το 2002 στο 2018, το ποσοστό 15χρονων αγοριών που αναφέρουν ότι είχαν έστω και μία ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή δεν μεταβάλλεται σημαντικά (33,6% και 34,3%, αντίστοιχα) ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κορίτσια διπλασιάζεται (από 9,6% σε 18,6%). Διαβάστε αναλυτικά στο https://www.naftemporiki.gr/story/1538568/treis-stous-4-efibous-stin-ellada-exoun-seksoualiki-epafi-xoris-profulaktiko


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2Rh8bds
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.