Διαμαρτυρία οικολόγων για τον Κίσσαβο

Διαμαρτυρία οικολόγων για τον Κίσσαβο

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλες παρεμβάσεις στον Κίσσαβο', συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο καταφύγιο του Κισσάβου (τοποθεσία Κάναλος), θ πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή 8 του μηνός στις 11 το πρωί, τα μέλη της οικολογικής ομάδας αγώνα "ΚΙΣΣΑΒΟΣ SOS" καθώς και μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων, απλοί πολίτες και πολιτικοί φορείς.
Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν μπροστά στο σημείο όπου όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «έγινε η παράνομη διάνοιξη δρόμου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για μελλοντική κατασκευή χιονοδρομικής πίστας. Σκοπός τους δεν είναι μόνο η ανάδειξη του προβλήματος με αυτοψία στο χώρο, αλλά και η συζήτηση των παρεμβάσεων που προτείνονται, ώστε όχι μόνο να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, αλλά και να αποκατασταθεί το τοπίο στην αρχική του μορφή. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συμβολική ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου,ώστε να αναδειχθεί το πεζοπορικό μονοπάτι, μέρος του οποίου έχει καταστραφεί από την διάνοιξη του μεγάλου δρόμου, αλλά και να καταγραφεί επί τόπου η μεγάλων διαστάσεων αυθαιρεσία. Η διάνοιξη έχει κριθεί θεσμικά και νομικά ως παράνομη. Το ΔΣ του συλλόγου διώκεται ποινικά και η υπόθεση έχει κριθεί ως κακούργημα, ενώ διοικητικά από το Δασαρχείο έχει επιβληθεί ήδη πρόστιμο, καθώς η αυθαίρετη διάνοιξη ως επιφάνεια έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα με νόμο ΦΕΚ, ώστε να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση.
Ωστόσο, και παρ' όλα αυτά, οι καταπατητές συνεχίζουν να προωθούν διαδικασίες για την δημιουργία λιφτ πάνω στην συγκεκριμένη παράνομη αυθαίρετη διάνοιξη,προφανέστατα χρησιμοποιώντας το ως δούρειο ίππο για μελλοντικές παρεμβάσεις σε μια περιοχή που βρίσκεται στον πυρήνα μιας ευρύτερα προστατευμένης και ιδιαίτερου αισθητικού κάλους περιοχή(προστατευόμενο αισθητικό δάσος Όσσας, από τα πιο σημαντικά στη χώρα)».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2P8CtMW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.