Πρόταση στον «Φιλόδημο» για καταφύγιο αδέσποτων ζώων καταθέτει ο δήμος Ορεστιάδας

Πρόταση στον «Φιλόδημο» για καταφύγιο αδέσποτων ζώων καταθέτει ο δήμος Ορεστιάδας

Πρόταση χρηματοδότησης για το έργο «κατασκευής και προμήθειας εξοπλισμού εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, θα υποβάλει στο «Φιλόδημος 2» ο δήμος Ορεστιάδας.

Το θέμα πέρασε ομόφωνα εχθές από το δημοτικό συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκε πως ο δήμος είναι διατεθειμένος να συμπληρώσει το ποσό, εφόσον αυτό απαιτηθεί, από τη ΣΑΤΑ του. Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, αφού, όπως αναφέρθηκε, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η χωροθέτηση του καταφυγίου. Για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των δημοτών και ενημέρωσής τους, ακόμα και μέσα στα σχολεία, για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, έκαναν λόγο οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων, σημειώνοντας, παράλληλα, πως το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην πόλη της Ν. Ορεστιάδας είναι σοβαρό. Ερωτήματα τέθηκαν, πάντως, και για την τύχη που θα έχει η πρόταση που πρόκειται να υποβληθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», δεδομένου ότι πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κατάργησή του.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2P5I5r6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη