Ο γενικότερος σχεδιασμός της γέφυρας Ταταρνας..

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..

Διαβάστε το παρακάτω σχολιο ενος αναγνώστη μας σχετικά για ποιο σκοπό θα εξυπηρετούσε η γεφυρα Ταταρνας και πως τα εκάστοτε τοπικά πολιτικά συμφέροντα άλλαξαν την διαδρομη τους..αξίζει να το δειτε..
Β.Μ
"φοβερή γέφυρα, η οποία φυσικά δεν προορίζονταν μονο να συνδέσει τον Βαλτο  με την Ευρυτανια. Ο γενικότερος σχεδιασμός ήταν διπλός. Πρωτίστως να συνδέσει την δυτική Ελλάδα με την  ανατολική , μέσω ενός μεγάλου οριζόντιου οδικού άξονα , στην μέση της Ελλάδας. Κατά δεύτερο λόγο, αλλά όχι λιγότερης σημασίας, θα ένωνε το λιμάνι της Αμφιλοχίας με το λιμάνι του Βόλου, αποτελώντας μέρος μιας εμπορικής σύνδεσης Ιταλίας, Ελλάδας και μέσης Ανατολής. Μιλάμε για δρόμο ικανό να φέρει άνετη κυκλοφορία επιβατηγών και βαρέων φορτηγών (με  κοντέινερ κτλ). Ο Αβερωφ , αμέσως μόλις έγινε υπουργός στην μεταπολιτευση, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε, ήταν να βάλει τέλος σε αυτό τον σχεδιασμό για να μην υποβαθμιστεί το πέρασμα της Καταρας και χασει το Μετσοβο..."


via Δυτική Ευρυτανία https://ift.tt/2DTNGf2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη