ΕΦΕΤ: Υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος

ΕΦΕΤ: Υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, διεξαγάγει ελέγχους και επισημαίνει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, σύμφωνα με την κείμενη εθνική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ελέγχων του ΕΦΕΤ, από τις αρχές του χρόνου, έχουν διεξαχθεί έλεγχοι σε 45 επιχειρήσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στις οποίες ελέγχθηκαν 107 διαφορετικά γαλακτοκομικά προϊόντα.

Διαπιστώθηκαν πέντε μη συμμορφούμενα προϊόντα, τα οποία δεν ανέγραφαν την προέλευση του γάλακτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.  

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα την προστασία τόσο των συμφερόντων των καταναλωτών όσο και της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, εντείνει τους ελέγχους, ενώ καλεί:

α) τις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην υποχρεωτική αναγραφή εμφανώς της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση των γαλακτοκομικών προϊόντων τους και

β) τους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά την επισήμανση ώστε το προϊόν που πληρώνουν να ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά επιθυμούν να αγοράσουν



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/360HAp7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη