Αναδρομικά και περικοπές των συντάξεων, 13ου-14ου μισθού στο ΣτΕ-Μαζική συγκέντρωση συνταξιούχων (video)

Αναδρομικά και περικοπές των συντάξεων, 13ου-14ου μισθού στο ΣτΕ-Μαζική συγκέντρωση συνταξιούχων (video)

Στη μείζονα ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητείται σήμερα, το ζήτημα των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων, όσο και η κατάργηση από 1.1.2013, του 13ου και 14ου μισθού (δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας), σε μια διαδικασία που οι συνταξιούχοι χαρακτηρίζουν  «μητέρα των μαχών».

Στο ΣτΕ τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ, εισήχθησαν οι υποθέσεις αυτές προς συζήτηση με την διαδικασία της πρότυπης δίκης (νόμος 3900/2010) και μετά από αίτημα του ΕΦΚΑ. Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του ΕΦΚΑ, με το επιχείρημα ότι στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν περίπου 6.000 συναφείς αγωγές, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ομαδικές.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν από 5.600 έως 62.400 ευρώ περίπου ο καθένας, ανάλογα με την απώλεια που είχαν για 80 μήνες, δηλαδή από τις περικοπές του 2012, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ το 2015.

Αγωνιστικό ραντεβού έξω από το από το δικαστικό μέγαρο του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσαν νωρίτερα συνταξιούχοι ζητώντας να τους επιστραφούν τα ποσά από τις μνημονιακές περικοπές, με σύνθημα «Δεν επαιτούμε, διεκδικούμε».

Συνταξιούχοι: Παναττική συγκέντρωση την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NeAyGy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη