Διαδηλώσεις για την ειρήνη και ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις

Διαδηλώσεις για την ειρήνη και ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία προς το Υπουργείο Εξωτερικών, πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία και τη διαμαρτυρία της προς την κυβέρνηση της ΝΔ για τη συμφωνία. Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, όχι στη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις».

Τα αιτήματα των διοργανωτών είναι:
-Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
-Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
-Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
-Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
-Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις Βάσεις, την οποία συγκροτούν εργατικά σωματεία, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και αρκετοί φορείς. Προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση όταν η συμφωνία πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 11/11 στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 11 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου και στα Χανιά στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Στην Αθήνα το Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Διαφορετικοί φορείς (κυρίως πολιτικές οργανώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις και κοινωνικοί φορείς) από αυτούς που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Παρασκευής και που διοργανώνουν τις κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Χανιά, διοργανώνουν αντιπολεμικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (2μμ) και καλούν σε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Σχετική είδηση: Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις λόγω των εξελίξεων στο Ιράν-Συγκέντρωση το μεσημέρι στο Σύνταγμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/37UJyZj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη