Γηροκομείο Αθηνών: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο ίδρυμα όπου ζουν 150 ηλικιωμένοι (vid)

Γηροκομείο Αθηνών: Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο ίδρυμα όπου ζουν 150 ηλικιωμένοι (vid)

Εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή κατανάλωσης ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών έχει δώσει η ΔΕΗ, καθώς το ίδρυμα χρωστά περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς.

Στις 3 Ιανουαρίου, όπως έχει γίνει γνωστό, αφού ενημέρωσε με επιστολή της το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών», η ΔΕΗ έδωσε εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για την απενεργοποίηση του μετρητή, στο πλαίσιο της στρατηγικής της επιχείρησης για την πάταξη των στρατηγικών κακοπληρωτών, σύμφωνα με το real.gr.

Στην επιστολή προς το σωματείο «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών» η ΔΕΗ σημειώνει:

«Παρά τις συνεχείς και τακτικές οχλήσεις μας τα τελευταία επτά χρόνια καθώς και της πρόσφατης εξώδικης πρόσκλησής μας δεν έχει καταστεί δυνατή η τακτοποίηση του υπερβολικά υπέρογκου χρέους σας, από καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας και ανεξόφλητους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς πολλών χρονικών περιόδων, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας να υφίστανται από τον Αύγουστο του 2013, δηλαδή πέραν των έξι ετών». Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η οφειλή ανέρχεται σε 1.313.574 ευρώ, με την τελευταία καταβολή να έχει γίνει τον Μάιο του 2014. Από τότε, η οφειλή εξαπλασιάστηκε και συνεχίζει να βαίνει μηνιαία αυξανόμενη.

Σημειώνεται πως στο Γηροκομείο Αθηνών, αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 150 ηλικιωμένοι.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2tTuoVp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη