Διατηρητέα κτίρια: Αγώνας δρόμου για τη διάσωσή τους

Τα διατηρητέα κτίρια αποτελούν μια "βόμβα", καθώς η συντήρησή τους ήταν ανέκαθεν για τους ιδιοκτήτες ένα μεγάλο οικονομικό φορτίο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιχειρεί να διασώσει τα εν λόγω κτίρια με την ΤΡάπεζα Γης, δηλαδή το ψηφιακό ταμείο που θα εμπλουτίζεται κυρίως με χρήματα από τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης.

Όπως αναφέρει "Το Βήμα της Κυριακής", τον περασμένο Σεπτέμβριο οι σχετικές διατάξεις είχαν μείνει εκτός της διαδικασίες διαβούλευσης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου παρότι είχαν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό διότι το περιβαλλοντικό επιτελείο έκρινε ότι απαιτείται μια πιο προσεκτική νομική προσέγγιση ώστε να μην υπάρξουν εμπλοκές με το ΣτΕ. Έτσι, συστάθηκε ειδική ομάδα στο ΥΠΕΝ, υπό τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του επόμενου δεκαημέρου, ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να περιληφθούν σε σχέδιο νόμου που αναμένεται να προωθηθεί στη Βουλή σύντομα.



via Press24.gr https://ift.tt/30eUqP5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη