Η Μ.Κομνηνάκα στο ΚΥ Καλλονής και στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ στα Δάφια

Η Μ.Κομνηνάκα στο ΚΥ Καλλονής και στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ στα Δάφια

Το Κέντρο Υγείας Καλλονής και το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ) στα Δάφια επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, 13 Γενάρη, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, επικεφαλής κλιμακίου της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου του Κόμματος.

Τα προβλήματα που υπάρχουν και στις δύο αυτές δομές υγείας συζήτησε με τους εργαζόμενους.

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο ΚΥ, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση και καλύπτει τη μεγαλύτερη έκταση του νησιού, είναι η έλλειψη ασθενοφόρου. "Τα δυο ασθενοφόρα που υπάρχουν είναι εκτός λειτουργίας. Κάποιες ώρες εξυπηρετεί ο τοπικός σταθμός του ΕΚΑΒ και κάποιες το ασθενοφόρο του ΚΥ της Άντισσας. Οι οδηγοί όμως του ΚΥ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγήσουν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα αυτό να μένει χωρίς ασθενοφόρο και οι ασθενείς να πρέπει να χρησιμοποιούν δικό τους μεταφορικό μέσο, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήρι λειτουργεί μόνο στη μία βάρδια γιατί υπάρχει μόνο ένας μικροβιολόγος. Στο ακτινολογικό υπηρετεί ένας ακτινοδιαγνώστης και με την απουσία του, για οποιοδήποτε λόγο, αυτό κλείνει. Υπάρχει ανάγκη πρόσληψης ακτινολόγου. Δεν υπάρχουν φύλακες και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλο προσωπικό όπως τις καθαρίστριες.

Στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ, το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρο το νησί, διαπιστώσαμε την έλλειψη εργοθεραπευτών, υπηρετεί μόνο ένας και η ζήτηση είναι πολλαπλάσια από αυτή που μπορεί να εξυπηρετηθεί" τονίζει η κα Κομνηνάκα.

The post Η Μ.Κομνηνάκα στο ΚΥ Καλλονής και στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ στα Δάφια appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FOjwL6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη