Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δημόσιο με πτυχία Κολεγίων

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δημόσιο με πτυχία Κολεγίων

Το πρώτο κουδούνι στα δημόσια σχολεία πρόκειται να χτυπήσει για τους πτυχιούχους κολλεγίων και ξένων πανεπιστημίων. Σύμφωνα με διάταξη του Υπ. Παιδείας οι πτυχιούχοι αυτής της κατηγορίας, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στον ΑΣΕΠ για διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, εφόσον βέβαια έχουν αναγνώριση από τα αρμόδια συμβούλια επαγγελματικών προσόντων.

Με συμμόρφωση ως προς το δίκαιο της ΕΕ έχει να κάνει η συγκεκριμένη διάταξη αναφέρει η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.«Έχουμε παράβαση οδηγίας η οποία διέπει τα επαγγελματικά προσόντα, οπότε ουσιαστικά πρόκειται για συμμόρφωση», τόνισε.

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και αναμένεται να ψηφιστεί εως τις 25 Ιανουαρίου την ώρα που η διαδικασία των 5.250 μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση  βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ. Για την πρωτοβάθμια οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 3 Φεβρουαρίου ενώ για τη δευτεροβάθμια έως τις 24.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2tX7IDA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη