Εθνικά, ΠτΔ και οργανωτικά στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικά, ΠτΔ και οργανωτικά στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ

Τα εθνικά θέματα, η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και τα οργανωτικά βρίσκονται στην ατζέντα συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Τα εθνικά θέματα, η εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκλογικός νόμος αλλά και τα επόμενα βήματα στο δρόμο για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τα οργανωτικά αναμένεται να συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ότι αφορά, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει τον Κ. Μητσοτάκη να επισπεύσει τις διαδικασίες, να προχωρήσει στην επανεκλογή Παυλόπουλου και να συγκληθεί στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Για τον εκλογικό νόμο η θέση σου ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτη και σταθερή στην απλή αναλογική.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο» τόνισε ότι «Οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις «να τοποθετηθούν με ευθύτητα και να αναζητήσουμε όρους και προϋποθέσεις ώστε στις επόμενες εκλογές (που το πιο πιθανό είναι να γίνουν με απλή αναλογική) να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει μία άλλη προοδευτική πλειοψηφία».

«Κάτω από φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες, θα περίμενε κανείς η πλειοψηφία γύρω από το πρόσωπο ενός Προέδρου να αντιστοιχεί με ευρύτερες συναινέσεις για την ασκούμενη πολιτική. Εδώ, βλέπουμε τη ΝΔ να σκέφτεται να επιλέξει πρόσωπα ως προπέτασμα για να καλύψει μία επί της ουσίας αντικοινωνική, ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική», σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης στο Ρ/Σ «Κόκκινο».

Σε ότι αφορά τα εθνικά θέματα η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικίνδυνες επικοινωνιακές φούσκες της κυβέρνησης».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «δυστυχώς, αναδεικνύεται η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ χειρίζεται σημαντικά θέματα των διεθνών σχέσεων της χώρας αυτή την κρίσιμη στιγμή. Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως ο βασικός προσανατολισμός της συνίσταται στο δόγμα «όχι ουσία, μόνο επικοινωνία». Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει πως, ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν χωράνε «φούσκες» και κατασκευασμένα δημοσιεύματα».

Στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα να αποσυρθεί το σ/ν για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, επισημαίνουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω. Είναι δίνω και παίρνω. Ας ελπίσουμε αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια». Με τα νέα αυτά διπλωματικά δεδομένα, η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κρατήσει το διαπραγματευτικό όπλο της αμυντικής συνεργασίας, προκειμένου να πιέσει για τη στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3818Ftp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.