Ενημέρωση από τον Δήμο Θηβαίων σχετικά με το θέμα της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων πλησίον της λίμνης Υλίκης




Ενημερώνουμε του Δημότες μας ότι σχετικά με το θέμα της παράνομης εναπόθεσης απορριμμάτων, σε ιδιωτική έκταση στη θέση «ΒΑΓΙΕΝΙΑ» στην περιοχή της λίμνης Υλίκης, ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενημερώνοντας εγγράφως τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ανταπόκριση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν άμεση και αρμόδιο κλιμάκιο προέβη σε αυτοψία και αναμένουμε τη σχετική έκθεση, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθορίσουν και τις περαιτέρω ενέργειες, που αφορούν την επιβολή προστίμων στους δράστες και την παραπομπή τους στο αρμόδιο Δικαστήριο για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων, καθώς επίσης και για την απομάκρυνση των αποβλήτων και την εξυγίανση του χώρου.


Δείτε εδώτο σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γιώργου Αναστασίου. 


ΘΕΜΑ: Παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων
Κατόπιν πρόσφατου δημοσιεύματος τοπικού ΜΜΕ (επισυνάπτεται το link) περί παράνομης
εναπόθεσης απορριμμάτων σε περιοχή πλησίον της λίμνης Υλίκης (προστατευόμενη περιοχή
Natura 2000), μετέβη ο ίδιος άμεσα στο εν λόγω σημείο, που βρίσκεται στο 91ο χλμ του
παράδρομου της Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Λαμία (θέση «Βαγένια» της Δ.Ε. Θήβας, συντεταγμένες x: 435474, ψ: 4247650 (επισυνάπτεται απόσπασμα από το Ελληνικό Κτηματολόγιο) προκειμένου να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τα όσα καταγγέλθηκαν.
Πράγματι, διαπίστωσα ότι σε ιδιωτικό χώρο έχουν εναποτεθεί τόνοι υλικών κατεδαφίσεων
και μπαζών και διάφορα άλλα απορρίμματα, μετατρέποντας τον εν λόγω χώρο σε μία ανεξέλεγκτη παράνομη χωματερή (επισυνάπτεται σχετικό φωτογραφικό υλικό), γεγονός που ελλοχεύει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Τα εν λόγω σκουπίδια, δεδομένης της ποσότητάς τους, θα πρέπει να μεταφέρθηκαν στο σημείο αυτό με φορτηγό, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Με βάση τα ανωτέρω, παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθεί ο δράστης ή οι δράστες καθώς και για την εξυγίανση της περιοχής. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη βοήθεια ή διευκρίνιση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/37QtfN2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη