Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρηματικά ποσά που θα συζητηθούν

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χρηματικά ποσά που θα συζητηθούν

Χρηματικό ποσό της τάξεως των 927.077,83 ευρώ, φαίνεται να έχει καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για παροχή νομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σχετική ανάρτηση, στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το σχετικό κείμενο που ανέβηκε στο www.ppel.gov.gr, έχει ως εξής:

«Πλησιάζει το 1.000.000 ευρώ η συνολική πίστωση που διατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την τριετία 2017 – 2019 ως αμοιβή σε δικηγόρους για την παροχή νομικών υπηρεσιών, κι ενώ στην Περιφέρεια ήδη υπήρχαν 4 δικηγόροι με έμμισθη εντολή.

Αυτό προκύπτει μετά από έρευνα, την οποία προκάλεσε σχετική ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Γόντικα, επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση".

Για "περίπτωση προκλητικής διασπάθισης του δημοσίου χρήματος" έκανε λόγο σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια θα προβεί στην πρόσληψη δύο δικηγόρων με έμμισθη εντολή, για την έδρα της.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι οι δαπάνες της απελθούσας περιφερειακής αρχής για αμοιβή δικηγόρων, την τριετία 2017 – 2019, ανήλθαν σε συνολικά 927.077,28 ευρώ.

Αναλυτικά κατ' έτος, για το 2017 καταβλήθηκαν 249.618,83 ευρώ, για το 2018 καταβλήθηκαν 394.345,90 ευρώ και για το 2019 καταβλήθηκαν 283.112,55 ευρώ».

* Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε την αντίδραση – απάντηση της τέως περιφερειακής αρχής, γύρω απ' τα αναγραφόμενα αυτά νούμερα.

πηγή είδησης: www.ppel.gov.gr
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35T0NZw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη