Προκλητικός Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πολύ πέρα από τα σύνορά της

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη.

Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί την πολιτική του, ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι το μέλλον και η ασφάλεια της χώρας του ξεκινούν πολύ πέρα από τα σύνορά της.

Υπογράμμισε, δε, ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Ιράκ, τη Συρία και τη Μεσόγειο.

Μιλώντας σε εκδήλωση για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο Προεδρικό Μέγαρο, και αναφερόμενος στο σχέδιο αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, ο Ερντογάν είπε: «Βρισκόμαστε σε αυτά τα εδάφη (σ.σ. τη Λιβύη) όπου οι πρόγονοί μας έγραψαν ιστορία, επειδή μας προσκάλεσαν εκεί για να διαλύσουμε την αδικία και τις διώξεις», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως υποστήριξε, η χώρα του θα δώσει «την καλύτερη απάντηση» σε όσους δεν κατανοούν ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινά πέραν των συνόρων της, απαντώντας σε όσους αντιδρούν και επικρίνουν τις ενέργειες της Άγκυρας.via Press24.gr https://ift.tt/308471u
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.