Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στους αγρότες της Λέσβου

Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στους αγρότες της Λέσβου

Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Μυτιλήνης της Λαϊκής Συσπείρωσης,Παναγιώτης Βαλάκος, Στρατής Κόμβος και Νίκη Τσιριγώτη τάσσονται στο πλευρό των αγροτών και των προβλημάτων τους:

"Η παλιά χρονιά μπορεί να έφυγε αλλά η κατρακύλα των τιμών παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα και ιδιαίτερα στο λάδι και στο γάλα καλά κρατεί.

Τη στιγμή που οι εφοπλιστές απολαμβάνουν πληθώρα φορο-ασυλιών (πχ αφορολόγητο πετρέλαιο κλπ) επιβάλλοντας νέα αύξηση στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οι κυβερνώντες, παλιοί και νέοι, με τις αντιαγροτικές πολιτικές τους, σφυρίζουν αδιάφορα για το εκτιναγμένο κόστος παραγωγής των μικρομεσαίων αγροτών του νησιού, σφυρίζουν αδιάφορα για τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο λάδι και στο γάλα, αναπαράγοντας με ευκολία το επιχείρημα ότι «δε γίνεται αλλιώς αφού δεν το επιτρέπουν οι κανόνες της αγοράς». Στην ίδια ρότα και οι τοπικοί άρχοντες που δε λένε να αντιμετωπίσουν στα ίσια το πρόβλημα, που κάνουν γαργάρα τις αιτίες του προβλήματος.

Η θηλιά στο λαιμό των παραγωγών σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να θεσπιστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή για το λάδι και το γάλα που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα για την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων και τη συνέχιση της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας. Φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Να καλυφθεί άμεσα από το κράτος το χαμένο εισόδημα των παραγωγών από την αδικαιολόγητη μείωση των τιμών.

Καλούμε τους Δημάρχους του νησιού, τα δημοτικά συμβούλια, τον Περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο να σκύψουν στο πρόβλημα και να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση τα παραπάνω.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, όλο το λαό της Λέσβου, να μη σκύβουν υπομονετικά το κεφάλι, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και το αγροτικό κίνημα του νησιού και διεκδικήσουν τα αυτονόητα."

The post Στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στους αγρότες της Λέσβου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FEpzC9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη