Κομοτηνή: Η Νομική Σχολή της Κομοτηνής προσφέρει στους φοιτητές όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται

Κομοτηνή: Η Νομική Σχολή της Κομοτηνής προσφέρει στους φοιτητές όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται

«Προσπαθούμε να είμαστε εξωστρεφείς και θα συμμετέχουμε φέτος, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, στην Εικονική Δίκη Διεθνούς Δικαίου στο δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Χάγη, αλλά και στην προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που γίνεται κάθε χρόνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης» δηλώνει ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., κ. Κώστας Αντωνόπουλος σημειώνοντας ότι παράλληλα θα δουν αν υπάρχει η δυνατότητα να συμμετέχουν και σε άλλες τέτοιου είδους φοιτητικές εκδηλώσεις.

Ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ., κ. Κώστας Αντωνόπουλος

Ο κος Αντωνόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, αναφέρεται επίσης στην εδώ και τρία χρόνια λειτουργία του Δικαστηρίου του Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων «Κρατερός Ιωάννου». «Οργανώνουμε κάθε μήνα δύο σεμινάρια με θέματα τα οποία παρουσιάζουν Προπτυχιακοί ή και Μεταπτυχιακοί φοιτητές για επίκαιρα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και για κλασσικά θέματα Διεθνούς Δικαίου» εξηγεί ο κος καθηγητής προσθέτοντας πως έχουν διοργανωθεί ημερίδες σε συνεργασία με την έδρα Ζαν Μονέ του Ευρωπαϊκού Δικαίου. «Κάναμε μια εκδήλωση στη μνήμη του Κρατερού Ιωάννου γιατί συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την εκδημία του φέτος. Προσπαθούμε να έχουμε μια συνεχή παρουσία με αφορμή τα πολλά θέματα που προσφέρει για συζήτηση η διεθνής επικαιρότητα και που έχουν να κάνουν με το Διεθνές Δίκαιο.»

Σε ερώτημα δε αν η Νομική Σχολή της Κομοτηνής προσφέρει στους φοιτητές όλα εκείνα τα εφόδια που απαιτούνται; απαντά με βεβαιότητα πως ναι καθώς αυτό αποδεικνύει η εξέλιξη των αποφοίτων. «Έχουν πάρα πολύ καλή εξέλιξη σε όλους τους τομείς του δικαίου» υποστηρίζει ο κος Αντωνόπουλος και προσθέτει « Έχουμε σαν Σχολή μέσω των αποφοίτων μια πολύ μεγάλη παρουσία στο Δικαστικό Σώμα, όπως και στη δικηγορία σε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, αλλά και γενικότερα στο αντικείμενο μου είναι αρκετοί απόφοιτοι της Σχολής οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το Διεθνές Δίκαιο και εργάζονται σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και τουλάχιστον δύο είναι στο Διπλωματικό Σώμα, οπότε νομίζω ότι ναι η ποιότητα σπουδών στη Νομική Σχολή είναι υψηλού επιπέδου.»

Μιλώντας δε για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής απαντά « Είμαστε μια σχολή με ηρεμία. Ό,τι πρόβλημα υπάρχει λύνεται συναινετικά και επομένως νομίζω ότι αξίζει να έρθει κάποιος και επιπλέον η ζωή στην Κομοτηνή είναι πάρα πολύ καλή για κάποιον που περνά τα φοιτητικά του χρόνια.»  προσθέτοντας πως «η πόλη προσφέρεται για φοιτητική ζωή και όπως έχουμε διαπιστώσει τα 45 και πλέον χρόνια που υπάρχει η Νομική Θράκης πολλοί όταν περνούν εδώ κλαίνε γιατί έχουν περάσει πολύ μακριά από τα σπίτια τους, αλλά όταν αποφοιτούν κλαίνε γιατί πέρασαν τόσο όμορφα στην πόλη μας που δεν θέλουν να φύγουν και πάντα επιστρέφουν, είτε ως δικαστικοί αντιπρόσωποι σε εκλογές, είτε σε συνάξεις που κάνει ο Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής, αλλά πάντα επιστρέφουν , επιδιώκουν να επιστρέφουν.»
Φώτο: Κώστας Αντωνόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QOBVOq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.