Πολιτική κόντρα για τη βία και την ανομία με φόντο τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τις επιχειρήσεις στο Κουκάκι και την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν από τις καταλήψεις στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάνει λόγο για "θράσος" που "ξεχειλίζει", γιατί, όπως τονίζει, "στον ΣΥΡΙΖΑ κρατούσαν και συνεχίζουν να κρατούν πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία".

Εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως "είναι οι ίδιοι που για 4,5 χρόνια ως Κυβέρνηση παρατηρούσαν με αδράνεια τις καταλήψεις κατοικιών, πανεπιστημίων και ολόκληρων γειτονιών. Είναι οι ίδιοι που ουδέποτε καταδίκασαν τους βανδαλισμούς, τις καταστροφές και τους εμπρησμούς δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών. Είναι οι ίδιοι που αρνούνται να καταδικάσουν, ακόμη και σήμερα, τις οργανωμένες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών".

Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας αναφέρει: "Μην ψάχνετε για ντροπή στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει".

Νωρίτερα σήμερα ο αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σημείωνε σε σχετική ανακοίνωση πως "ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων - καταλήψεων στο Κουκάκι. Μόλις ανακοινωθεί το τέλος του συνόλου των ερευνών θα τοποθετηθούμε με απόλυτη υπευθυνότητα".

Σχετικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., που διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο για την εκκένωση των καταλήψεων στο Κουκάκι ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως "είναι θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να συκοφαντήσει ακόμη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική παράταξη. Η θέση μας κατά της ανομίας είναι πάγια και δοκιμασμένη στην πράξη και την γνωρίζουν καλά".

Η ανακοίνωση του κ. Ραγκούση κατέληξε λέγοντας πως "αντί όμως για τις προβοκατόρικες κυβερνητικές αναφορές, αν θέλουν και τολμούν ας πάνε οι ίδιοι- ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοίδης- να συνομιλήσουν με τους κατοίκους των Εξαρχείων μετά από 6 μήνες συστηματικής εφαρμογής της πολιτικής τους που, αντί για ασφάλεια, το μόνο που τελικά παράγει είναι θέαμα για τα κανάλια και αύξηση της εγκληματικότητας για τα Εξάρχεια".via Press24.gr https://ift.tt/2Nn1dkl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.