Διευκρινήσεις Ζαχαράκη για την αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Διευκρινήσεις Ζαχαράκη για την αργία των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία

Διευκρινίσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και το εάν παραμείνει αργία για τα σχολεία όλης της χώρας έδωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της.

Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή παύει να είναι αργία με σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης που κατατέθηκε στη Βουλή. «Δεν θα γίνονται μαθήματα ανήμερα των Τριών Ιεραρχών», σημείωσε χαρακτηριστικά στο «Θέμα 104,6» η Σοφία Ζαχαράκη προαναγγέλλοντας την αποστολή ερμηνευτικής εγκυκλίου σήμερα στα σχολεία για τη διάταξη.

«Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες»

«Παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμούν τους ιερούς πατέρες με εορταστικές εκδηλώσεις. Η σπουδαία ημέρα μπορεί να γίνει μέσα στο σχολείο και εάν οι συνθήκες το ευνοούν να γίνει και ο εκκλησιασμός», εξήγησε η υφυπουργός.
Σε ερώτηση που της έγινε για το πότε τα παιδιά θα μπορούν να αποχωρούν από το σχολείο, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι αυτό «θα έχει να κάνει με τον προγραμματισμό του σχολείου, πότε θα τελειώνουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εντός του σχολείου και πότε θα τελειώνει ο εκκλησιασμός».via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2tWc6Tm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.