Αράχωβα : Στον απόηχο του εορταστικού δεκαπενθημέρου .




Άλλο ένα εορταστικό δεκαπενθήμερο , τελείωσε . Ένα χρονικό διάστημα που θεωρείται βαρόμετρο για την Αράχωβα τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τον Δήμο καθώς και και για τους δημότες του.

Και  φέτος , όπως άλλωστε  συμβαίνει κάθε χρόνο τις  τελευταίες 3 δεκαετίες , η Αράχωβα ως Βασίλισσα του χειμώνα , υποδέχθηκε χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο.

Όλοι τους , επισκέφθηκαν την περιοχή μας με σκοπό να απολαύσουν  τον Παρνασσό, την Αράχωβα και τις γύρω περιοχές, να χαλαρώσουν , να διασκεδάσουν και γενικότερα να νιώσουν ότι και αυτοί μπορούν να κάνουν τις χειμερινές τους διακοπές στα φιλόξενα μέρη μας.



Πράγματι ο κόσμος ήταν υπερβολικός ως συνήθως  τα Χριστούγεννα , αρκετός το επόμενο Σαββατοκύριακο, ικανοποιητικός την Πρωτοχρονιά (παρόλο τις άσχημες καιρικές συνθήκες) , ενώ το Σαββατοκύριακο μετά την Πρωτοχρονιά  είχε εντυπωσιακή κίνηση προς τον χιονισμένο Παρνασσό κάτι που μεταφράστηκε και σε ρεκόρ εισιτηρίων το Σάββατο  στο Χιονοδρομικό (7.200 εισιτήρια σύμφωνα με τα ταμεία) .

                  



Δυστυχώς , η αναμενόμενη έλευση του Ηφαιστίωνα , ανέτρεψε τους προγραμματισμούς όλων μας και με βάση τα προγνωστικά στοιχεία , ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις από θεσμικά όργανα και διοικητικά άτομα και ο περισσότερος  κόσμος  , ωθήθηκε σε επιστροφή στους τόπους κατοικίας τους.
Τελικά όμως ο Ηφαιστίωνας ,ήταν στα περισσότερα μέρη πιο ήπιος. Φαινόμενα επικίνδυνα και σημαντικές χιονοπτώσεις , υπήρχαν πράγματι αλλά σε πιο ήπιες μορφές στην περιοχή μας.


Στο Λιβάδι από όπου είναι οι φωτογραφίες ,















η χιονόπτωση ήταν έντονη σε συγκεκριμένα σημεία και παρατηρήθηκαν και προβλήματα που λαμβάνουν χώρα σε τέτοιες καταστάσεις και τελικά αντιμετωπίστηκαν κατά προτεραιότητα.


Κόσμος πήγε και
Διαβάστε περισσότερα »

via e-hani https://ift.tt/36GygHJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη