Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Σπάσοφσκι και Ζάεφ στην Κωνσταντινούπολη

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με Σπάσοφσκι και Ζάεφ στην Κωνσταντινούπολη

Σκόπια, του ανταποκριτή της ΕΡΤ-Νίκου Φραγκόπουλου

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι και ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκαν σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στην έδρα του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ζόραν Ζάεφ, όταν ο τελευταίος ήταν ακόμη πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας (παραιτήθηκε στις 3 Ιανουαρίου), ο Όλιβερ Σπάσοφσκι ζήτησε από τον κ. Βαρθολομαίο, ως πρώτος μεταξύ ίσων στην Ορθόδοξη Εκκλησία,να συνεχίσει τις προσπάθειες του, προκειμένου να ενωθούν όλες οι αδελφές εκκλησίες αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντηση, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση εκφράσθηκε η προσδοκία ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συνεχίσει, με πνεύμα ανεκτικότητας και κατανόησης, να υποκινεί το διάλογο για την εξεύρεση λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο ορθόδοξος κόσμος.

Τέλος, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί τη χώρα και να συναντήσει τους πιστούς της.

Η ορθόδοξη εκκλησία της Βόρειας Μακεδονίας αποσχίσθηκε το 1967 από το Σερβικό Πατριαρχείο και κήρυξε το αυτοκέφαλό της, το οποίο δεν αναγνωρίζεται από καμία επίσημη ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/30i3iDJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.