Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός - Μαίνονται οι μάχες γύρω από την Τρίπολη

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός - Μαίνονται οι μάχες γύρω από την Τρίπολη

Κλυδωνίζεται η εκεχειρία στη Λιβύη, καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβιάσεις της και οι μάχες πλησίον της πρωτεύουσας, Τρίπολης, συνεχίζονται, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χάφταρ είχε ανακοινώσει ότι κηρύσσει εκεχειρία στη δυτική Λιβύη, μια περιοχή που περιλαμβάνει και την Τρίπολη, από τις 00:01 σήμερα Κυριακή (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) να συμφωνεί.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα τα ξημερώματα η ΚΕΕ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε: «Σε απάντηση στην έκκληση του Τούρκου και του Ρώσου προέδρου για κατάπαυση του πυρός ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε εκεχειρία ξεκινώντας από τις 00:00 της 12ης Ιανουαρίου».

Η ΚΕΕ κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή της, πως κατεγράφησαν πυροβολισμοί σε δύο περιοχές, μόλις μερικά λεπτά μετά την συμφωνία για κατάπαυση πυρός.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2RbszLs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.