Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός - Μαίνονται οι μάχες γύρω από την Τρίπολη

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Παραβιάστηκε η κατάπαυση πυρός - Μαίνονται οι μάχες γύρω από την Τρίπολη

Κλυδωνίζεται η εκεχειρία στη Λιβύη, καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές κατηγορούν η μία την άλλη για παραβιάσεις της και οι μάχες πλησίον της πρωτεύουσας, Τρίπολης, συνεχίζονται, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του Χάφταρ είχε ανακοινώσει ότι κηρύσσει εκεχειρία στη δυτική Λιβύη, μια περιοχή που περιλαμβάνει και την Τρίπολη, από τις 00:01 σήμερα Κυριακή (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) να συμφωνεί.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα τα ξημερώματα η ΚΕΕ, που έχει την έδρα της στην Τρίπολη, ανέφερε: «Σε απάντηση στην έκκληση του Τούρκου και του Ρώσου προέδρου για κατάπαυση του πυρός ο επικεφαλής του προεδρικού συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ανακοίνωσε εκεχειρία ξεκινώντας από τις 00:00 της 12ης Ιανουαρίου».

Η ΚΕΕ κατήγγειλε, σε ανακοίνωσή της, πως κατεγράφησαν πυροβολισμοί σε δύο περιοχές, μόλις μερικά λεπτά μετά την συμφωνία για κατάπαυση πυρός.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2RbszLs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη