Καιρός meteo: Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής και αφρικανική σκόνη

Καιρός meteo: Προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής και αφρικανική σκόνη

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί γρήγορα από τις βόρειες ακτές της Αφρικής προς την Κρήτη θα επηρεάσει τον καιρό των νοτίων τμημάτων της  χώρας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020. 

Βροχές, κατά τόπους ισχυρές, σποραδικές καταιγίδες και επικράτηση ενισχυμένων ανατολικών ανέμων θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η θέση του κέντρου του χαμηλού (σημειώνεται με "L"), ο ολικός υετός του προηγούμενου 12ώρου καθώς και το πεδίο των ανέμων για το βράδυ της Τρίτης 14/1 προς Τετάρτη 15/1 και για το μεσημέρι της Τετάρτης 15/1.

χαρτης 1

χαρτης 2

Η δημιουργία των βαρομετρικών χαμηλών αυτού του είδους οφείλεται στη διαφορά των χαρακτηριστικών των επιφανειακών ξηρών αερίων μαζών πάνω από την έρημο Σαχάρα και των υγρών πάνω από τα νερά της Μεσογείου.

χαρτης 3

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας και η μεταφορά σκόνης ανατολικά τους, καθώς το θερμό τους μέτωπο κινείται γρήγορα προς τη Μεσόγειο. 

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρα μας ιδιαίτερα την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στον χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την συγκέντρωση σκόνης κοντά στο έδαφος το μεσημέρι της Τετάρτης 14/1.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/30f9e02
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη