Κορονοϊός: Στους 717 οι νεκροί στην Κίνα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός ανέρχεται σε 717 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 81 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.
Με τον τελευταίο απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων του νέου κορονοϊού ξεπέρασε στην Κίνα εκείνο του SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) που είχε σκοτώσει σχεδόν 650 ανθρώπους στην κινεζική επικράτεια και στο Χονγκ Κονγκ το 2002-2003.
Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 2.841 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 34.000 το σύνολο των κρουσμάτων.
Οι 67 από τους 81 ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα. Συνολικά 545 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό σε όλη την Χουμπέι.


via Press24.gr https://ift.tt/2S7YZIm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη