Τσαβούσογλου: Συνεργασία με όλους πλην Ελληνοκυπρίων

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναφέρθηκε στις σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας πως η Ανατολική Μεσόγειος είναι η αιτία της ρήξης των σχέσεων του και υπογράμμισε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους, πλην Ελληνοκυπρίων.

«Με την Ε.Ε., η οποία δυστυχώς δεν είναι αντικειμενική και κινείται μόνο με την αντίληψη της αλληλεγγύης προς τα μέλη της, τηρώντας μια στάση μη ρεαλιστική, υπήρξαν κάποιες αρνητικές εξελίξεις μεταξύ μας. Εμείς παρόλα αυτά, σε αυτά τα θέματα είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας αλλά όχι του ελληνοκυπριακού τομέα, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων και να υπάρξει ίση κατανομή του πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει υιοθετήσει μία θετική προσέγγιση αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ενάντια σε συμπεριφορές που αποκλείουν την Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στο Ιντλίμπ υπογράμμισε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι σοβαρή, ενώ εξαιτίας των επιθέσεων του καθεστώτος Άσαντ μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

«Το καθεστώς επιτέθηκε και στους δικούς μας στρατιώτες. Απαντήσαμε απανωτά και με το παραπάνω. Και αναφέραμε την αποφασιστικότητά μας και στη Ρωσία», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αύριο θα φτάσει ρωσική αντιπροσωπεία στην Τουρκία για συνομιλίες. «Στόχος μας είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις του καθεστώτος και να δοθεί ώθηση στην πολιτική διαδικασία».

via Press24.gr https://ift.tt/388XzCZ

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη