Κορονοϊός: Συναγερμός στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ύποπτο κρούσμα

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, σε επιβάτη αεροσκάφους, που έφτασε στην Κύπρο από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το sigmalive.com, πρόκειται για γυναίκα επιβάτη, η οποία ταξίδεψε στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες και φέρεται να παρουσίασε συμπτώματα του ιού.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 85 άτομα και έξι άτομα πλήρωμα. Όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι επιβάτες κρατήθηκαν εντός του αεροπλάνου ώστε να συμπληρώσουν τα έντυπα με τα στοιχεία τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 20 από τους επιβάτες θα εξεταστούν, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν φέρουν συμπτώματα. Πρόκειται για άτομα που κάθονταν πίσω και μπροστά από τη γυναίκα που παρουσίασε συμπτώματα, όπως και το εξαμελές πλήρωμα.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα που παρουσιάζει συμπτώματα, βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις αναμένεται να γίνουν γνωστά το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από αεροπορική εταιρεία ότι επιβάτης που ταξίδευε από Κίνα μέσω Μόσχας και παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορονοϊού, ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και η ασθενής μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω διερεύνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

"Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του αεροσκάφους και οι επιβάτες που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί με την ασθενή και βάσει πρωτοκόλλου θεωρούνται υψηλού κινδύνου σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το περιστατικό, εξετάστηκαν προληπτικά από τους επαγγελματίες υγείας του αεροδρομίου και τους δόθηκαν συγκεκριμένες συστάσεις για αυτό-παρακολούθηση. Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να λαμβάνουν για τις επόμενες 14 μέρες", σημειώνει.

Εν αναμονή του αποτελέσματος των εξετάσεων και στην περίπτωση που αυτό είναι θετικό, θα ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα για μεταφορά των υψηλού κινδύνου επιβατών σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και ενημέρωση των υπόλοιπων επιβατών για κατ' οίκον περιορισμό, καταλήγει.

Πηγή/ΦΩΤΟ: sigmalive.com



via Press24.gr https://ift.tt/37iqB1U
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη