Κομοτηνή: 14-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 14-3-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία
«Πρώτη τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση των μέτρων προστασίας από τον COVID 19 στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης- Πρόσθετα μέτρα υγειονομικού ελέγχου»

Η πορεία εφαρμογής των μέτρων πρόληψης και προστασίας από το κορονοϊο -COVID 19 στη Ροδόπη, εξετάστηκαν στη διάρκεια χθεσινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαου Τσαλικίδη και με την υποστήριξη του Διευθυντή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Κωνσταντίνου Χουβαρδά και του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας ΠΑΜΘ Λουκά Γεωργίου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση, συζήτηση κι η λήψη αποφάσεων σχετικά με την εφαρμογή προληπτικής δράσης για τον κορονοϊό στην ΠΕ Ροδόπης.

Έντυπες Οδηγίες πρόληψης
Έντυπο υλικό θα διανείμει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με οδηγίες πρόληψης που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, στις ευπαθείς ομάδες, σε επισκέπτες και ταξιδιώτες στην περιοχή. Τα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και με μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στην ψηφιακή τους μορφή, θα αποσταλούν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε 6000 αποδέκτες μέλη της μαθητικής κοινότητας, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Υγειονομικοί έλεγχοι στο ΚΤΕΛ Ροδόπης
Την ενίσχυση των υγειονομικών ελέγχων με εξειδικευμένο εξοπλισμό και προσωπικό σε σημεία άφιξης όπως το ΚΤΕΛ Ροδόπης πρότεινε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Νίκος Τσαλικίδης. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τις περιόδους αιχμής οι αφιχθέντες στην περιοχή, αγγίζουν τα 600 άτομα ημερησίως. Αντίστοιχα προτείνεται η χρήση θερμόμετρων υπέρυθρων στα στρατόπεδα της περιοχής και τον συνοριακό σταθμό διέλευσης Νυμφαίας-Μακάζα.Στο τελευταίο σημείο κρίνεται αναγκαία η πραγματοποίηση απολύμανσης.» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας ότι « Έχει ληφθεί μέριμνα για την εφαρμογή μέτρων προστασίας στις διευθύνσεις της ΠΕ Ροδόπης, δια της πρόβλεψης προμήθειας μασκών και αντισηπτικών υγρών και λοιπού υλικού.»

Διαβεβαιώσεις για επάρκεια από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο
Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια φαρμακευτικού υλικού για έξι μήνες τουλάχιστον και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας έδωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κος Αλέξανδρος Τσαπέκος κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω Skype. Στην ίδια σύσκεψη σημειώθηκε ότι ειδικά μέτρα προστασίας εφαρμόζονται στους χώρους των κατά τόπους φαρμακείων.

Υγειονομικό κλιμάκιο στο ΚΤΕΛ
Μέριμνα για την ενεργοποίηση υγειονομικού κλιμακίου το οποίο θα πραγματοποιεί αντίστοιχους ελέγχους στο επιβατικό κοινό στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Ροδόπη λαμβάνει η αντιπεριφέρεια. Επιπροσθέτως, ο Ερυθρός Σταυρός προτίθεται να συνδράμει στους υγειονομικούς ελέγχους δια μέσου κλιμακίου του, το οποίο θα παρέχει τις υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται.

Νίκος Τσαλικίδης: Ας μην αγνοήσουμε τα δεδομένα άλλων περιοχών
«Ας μην αγνοήσουμε τα δεδομένα άλλων περιοχών κι ας μην επαναπαυθούμε στα δεδομένα της περιοχής μας. Καλούμε τους πολίτες να τηρούν τους κανόνες υγιεινής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Επαγρυπνούμε» δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της τηλεδιάσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τσαλικίδης.

Συναντήσεις βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου σε χώρους υγείας για τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΑΜ-Θ, όπου συνομίλησε με τον προϊστάμενο Λουκά Γεωργίου, επισκέφτηκε το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, συνομίλησε με τον διευθυντή Ιωάννη Μωρρέ και συναντήθηκε με την διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, τους κ.κ. Κ.Χαριτόπουλο και Β.Λούρμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στην περιοχή μας. Στις συναντήσεις ήταν έκδηλη η ανησυχία, η ανάγκη εγρήγορσης και η αποφασιστικότητα για να εφαρμοστούν οι οδηγίες και να υλοποιηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ, με σκοπό να αποτραπεί και να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού σε αυτήν την πολύ κρίσιμη χρονικά στιγμή, που έχει εισέλθει η χώρα και η περιοχή μας.
Να ενισχυθεί το Αστικό Κέντρο Υγείας
Η ανάγκη να διαμορφωθεί και να εξοπλιστεί ως πρώτη γραμμή άμυνας το Αστικό Κέντρο Υγείας Κομοτηνής, καθώς και οι δύο μονάδες ΤΟΜΥ που λειτουργούν στην Κομοτηνή, όπως και τα Κέντρα Υγείας Σαπών και Ιάσμου, ώστε να μειωθεί η συγκέντρωση περιστατικών στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής τονίστηκε από ιδιώτες και γιατρούς του δημοσίου κατά τη συνάντησή τους με τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κο Δημήτρη Χαρίτου. «Επισημάνθηκε με έμφαση ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, όπως μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, κυρίως γιατί γύρω από την διαδικασία προμήθειάς τους δημιουργείται ένα πεδίο αισχροκέρδειας από προμηθευτές, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να αντιμετωπιστεί συνολικά από το υπουργείο Υγείας ένα τέτοιο πολύ σημαντικό ζήτημα.»
Ο Κορωνοϊός χτύπησε τις λαϊκές
Ο Δήμος Κομοτηνής αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στον Δήμο Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, δε θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές: Α) Στην πόλη της Κομοτηνής σήμερα. Β) Στον οικισμό του Φαναρίου, αύριο Κυριακή 15 Μαρτίου 2020. Γ) Στον οικισμό του Νέου Σιδηροχωρίου, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Και στον Δ) Στον οικισμό της Αιγείρου, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020.

Κλειστός ο Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης
Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης αναστέλλει τη λειτουργία του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης – Οικία Μάνου Χατζιδάκι, από σήμερα έως και 29 Μαρτίου.

 

 

Διακοπή πρωταθλήματος
Η ΕΠΣ Θράκης σε συνεργασία με τα σωματεία, θέλοντας να συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας και με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την προσωρινή διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μέχρι και 22/3/2020.

 

Πρωτογενής Τομέας
Μέτρα για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διαρθρωτικά μέτρα για τη στήριξη της παραγωγής, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα του ελαιολάδου, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η τυποποίηση και η εμπορευσιμότητα του ελληνικού ελαιολάδου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Q9h4Vh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη