ΕΡΤ3 – Βαλκάνια Εξπρές: ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Η άγνωστη πλευρά της Τρανσυλβανίας (Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση) – Ταξιδιωτική εκπομπή (trailer)

ΕΡΤ3 – Βαλκάνια Εξπρές:  ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Η άγνωστη πλευρά της Τρανσυλβανίας (Α' Τηλεοπτική Μετάδοση) – Ταξιδιωτική εκπομπή (trailer)
 ΚΥΡΙΑΚΗ  15/03/2020, στις 20:00  


Έτος παραγωγής: (2020)
Ταξιδιωτική εκπομπή παραγωγής ΕΡΤ3 2020 που θα ολοκληρωθεί σε 4 ωριαία επεισόδια.(Β' ΚΥΚΛΟΣ)
Βαλκάνια Εξπρές είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το 2006 σε ένα χάρτη που αγνοούσαμε για πολλές δεκαετίες, σε ένα κόσμο με ιστορικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, σε μια γεωγραφία που γεφυρώνει 3 ηπείρους και 2 Θάλασσες. Τα Βαλκάνια και η Ν.Α. Ευρώπη είναι ένα χαμένο κομμάτι της Ευρώπης που έρχεται να την ολοκληρώσει. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από τις εικόνες, τις αφηγήσεις και τις ζωές των άλλων.

Eπεισόδιο 1: ΡΟΥΜΑΝΙΑ – Η άγνωστη πλευρά της Τρανσυλβανίας

Ταξιδεύουμε στη μυστηριακή, ομιχλώδη και πολυπολιτισμική Τρανσυλβανία. Επισκεπτόμαστε το σαξονικό χωριό Βίσκρι, στο οποίο αγόρασε το 2006 σπίτι και ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας. Εδώ λαμβάνει χώρα ένα πολύ ενδιαφέρον "κοινωνικό πείραμα", στο οποίο συμμετέχουν πρίγκιπες και καλλιτέχνες μαζί με αγρότες και Τσιγγάνους. Ένα πείραμα συμβίωσης, αναβίωσης του παραδοσιακού τρόπου ζωής στο χωριό και ταυτόχρονα δημιουργίας ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και αειφορίας. Στη συνέχεια πηγαίνουμε στην καρδιά της Τρανσυλβανίας. Στην Σιγκισοάρα των σαξονικών πύργων, των πλινθόστρωτων δρόμων, των πολύχρωμων σπιτιών και των γοτθικών εκκλησιών όλων των δογμάτων. Τη γενέτειρα πόλη του Βλαντ Τέπες, όπου έχει στηθεί μια ολόκληρη τουριστική βιομηχανία γύρω από το μύθο του "κόμη Δράκουλα". Ανεβαίνουμε στον "Πύργο του Ρολογιού", που έγινε μουσείο. Στη συνέχεια ταξιδεύουμε στην πολυπολιτισμική Τίργκου Μούρες, την "πρωτεύουσα" των Ούγγρων της Τρανσυλβανίας. Μαθαίνουμε την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και το σήμερα της μεγάλης μειονότητας των Ούγγρων της Τρανσυλβανίας. Τέλος κατεβαίνουμε στο υπόγειο αλατωρυχείο Σαλίνα Τούρντα, που θεωρείται ένας από τους «εικοσιπέντε κρυμμένους θησαυρούς στον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε", εξερευνώντας τα ανήλιαγα μυστήρια του.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία:
Γιάννης Νταρίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας:
Νίκος Τσουτσούλης
Διεύθυνση παράγωγης:
Μανώλης Ζανδες
Ερευνα – κείμενα:
Γιώργος Στάμκος
Οργάνωση παράγωγης:
Νόπη Ράντη, Βασίλης Τσαρτσάνης

Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας

Το Ντοκιμαντέρ αναρτάται στη διεύθυνση :

 Δείτε το trailer 

www.ert.gr



via ert.gr https://www.ert.gr/ert3/ert3-protaseis/ert3-valkania-expres-roumania-taxidiotiki-ekpompi-trailer/
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη