Τσιόδρας για κορονοϊό: 35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά - Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα

Τσιόδρας για κορονοϊό: 35 νέα κρούσματα, 387 συνολικά - Πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση του στους ιατρικούς συντάκτες για τον COVID-19, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 35 νέα κρούσματα και ένας νεκρός, ο πέμπτος, στην Ελλάδα. Παρακολουθήστε Live την ενημέρωση από Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά.

Πέμπτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ με τα σημερινά 35 κρούσματα, ανέρχονται συνολικά σε 387, ενώ νοσηλεύονται 70 και 11 διασωληνωμένοι. Έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί δραματικό διάγγελμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ραγδαία διασπορά του κορονοϊού όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. 

Μιλώντας ενώπιον του ελληνικού λαού τόνισε πως «βρισκόμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό» καλώντας όλους τους πολίτες της χώρας να μείνουν πιστοί στις οδηγίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά την Υγεία ανέφερε πως κατευθύνονται στις θέσεις τους οι 2.000 νοσηλευτές που προσλαμβάνονται άμεσα. Από σήμερα, το ΝΙΜΤΣ μετατρέπεται σε Κέντρο Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού. Για τον ίδιο σκοπό επιτάσσεται το νεόδμητο ιδιωτικό θεραπευτήριο Attica στο Θριάσιο. Συνολικά προσφέρονται στο Σύστημα Υγείας 1.900 νέες κλίνες.

Η ενημέρωση για τον Κορονοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά

τσιοδρας ανακοινωσεις κορονοϊός

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Δραματικό διάγγελμα Μητσοτάκη για κορονοϊό: Είμαστε σε πόλεμο με αόρατο εχθρό - Προτεραιότητα να σώσουμε ζωές

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα νοσοκομεία που επίταξε η κυβέρνηση



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/38Wgktg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη