Ορκίστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου -



 Ανέλαβε και τυπικά καθήκοντα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ορκωμοσία της στη Βουλή και την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τα ευγενικά λόγια του τον κ. Παυλόπουλο, τον οποίο, όπως είπε, γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό, ως διακεκριμένο νομικό, ως πνευματικό άνθρωπο κι ως πανεπιστημιακό δάσκαλο, τα τελευταία πέντε χρόνια και ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας, η θητεία σας έφερε τη σφραγίδα των προσπαθειών σας για εθνική ομοψυχία και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, σε ένα περιβάλλον ναρκοθετημένο από την ένταση, τον αρνητισμό και την καχυποψία. Με τις πρωτοβουλίες σας, κρατήσατε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και συντελέσατε αποφασιστικά στην παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη» ανέφερε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όπως σημείωσε, «σήμερα, σε έναν κόσμο ιδιαίτερα ρευστό, η πατρίδα μας καλείται να διαχειριστεί νέες προκλήσεις. Να αποκρούσει νέους κινδύνους, να αποτρέψει νέες απειλές. Χωρίς να σταματήσει τον αγώνα που δίνει για την κοινωνική και οικονομική της ανασυγκρότηση. Χωρίς εκπτώσεις στο δημοκρατικό πολίτευμα και στο κράτος δικαίου, που αποτελούν τα θεμέλια της κοινωνικής μας υπόστασης και τον οδηγό για την κοινή μας ζωή».





via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2TMLHlv
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη