Χαρδαλιάς: Επιτέλους να αντιληφθούμε τη σημασία του «μένουμε σπίτι» - Αύριο εκτάκτως κλειστές οι λαϊκές αγορές και από τη Δευτέρα εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα

Οι ανεύθυνες συμπεριφορές προβληματίζουν την πολιτεία, που καταγράφει ποιοι περνούν τα διόδια, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στις τεράστιες ουρές οχημάτων που σχηματίσθηκαν στους σταθμούς διοδίων.
Σας ενημερώνω ότι:
Από αύριο Σάββατο επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε τους κατοίκους των νησιών. Οσο πιο μικρό είναι το νησί, τόσο πιο δύσκολη η περίθαλψή τους. Απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου φορολογικής δήλωσης για την έκδοση εισιτηρίου.
Απαγορεύται ο απόπλους και κατάπλους πλοίων αναψυχής. Το λιμενικό και οι λιμενικές αρχές έχουν πάρει σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου.
Αύριο εκτάκτως κλειστές οι λαϊκές αγορές και από τη Δευτέρα εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, μειώνοντας στο ήμισυ την παρουσία των παραγωγών. 
Υποχρεωτική η απόφαση για έναν πελάτη ανά 15 μέτρα στα σούπερ-μάρκετ αντί για δέκα. Απαγορεύονται οι επισκέψεις στα κέντρα κράτησης.
Απαγορεύονται οι δημόσιες, υπαίθριες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων ατόμων, με κύρωση και επιβολή χρηματικού προστίμου. Ισχυρή παρουσία της αστυνομίας σε πάρκα και δημόσιους χώρους, ώστε να τηρηθούν οι κανόνες.
Επαναλαμβάνουμε ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας γίνεται μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, όπως μετάβαση στην εργασία ή επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση στην τράπεζα ή σε πρατήριο καυσίμων.
Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας, αλλά για πραγματική μάχη. Είναι επιτέλους η ύστατη στιγμή να αντιληφθούμε τη σημασία του «μένουμε σπίτι» και τηρούμε τις οδηγίες.
naftemporiki.gr


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2U5T5IJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.