Εκτακτο - Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα!

Εκτακτο - Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα!

Ραγδαία εξάπλωση σημειώνει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό ότι υπάρχει και τέταρτος νεκρός.

Η τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Στην τελευταία επίσημη ενημέρωση - χθες το βράδυ - σχετικά με τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί 38 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 228.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, μέχρι και χθες, 57 νοσηλεύονταν, οι πέντε ήταν διασωληνωμένοι και οι 8 είχαν πάρει εξιτήριο, με τα περισσότερα κρούσματα να είναι στην Αθήνα.

Παράλληλα, συνέστησε ψυχραιμία και όχι πανικό αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ενώ ανέφερε ότι θα πλήξει κυρίως τους ανθρώπους άνω των 70, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δε θα πληγούν και νέοι άνθρωποι. Το 51% των νοσούντων είναι άνω των 65 ετών.

Τα 22 από τα νέα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ενώ η πλειοψηφία αυτών βρίσκεται στην Αθήνα.

Νωρίτερα χθες το πρωί, ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού. Ο δεύτερος νεκρός ήταν 90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο τρίτος νεκρός από τον Covid-19 στην Ελλάδα είναι 67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Πώς ορίζεται το κρούσμα - Συμπτώματα και κριτήρια για εργαστηριακό έλεγχο

Κορονοϊός: Το κρίσιμο αυριανό Eurogroup - Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Κορονοϊός: Έτσι θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη τις οικονομικές επιπτώσειςvia Ειδησεις https://ift.tt/2xFn55I
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.