Κορονοϊός - Αίγυπτος: Κλείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

Προσωρινό λουκέτο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου μπαίνει εξαιτίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της χώρας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κλείνει όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της από τις 23 έως τις 31 Μαρτίου, ως ένα ακόμη προληπτικό μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουστάφα Ουαζίρι δήλωσε ότι καθ' όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν προγράμματα απολύμανσης στους αρχαιολογικούς χώρους, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και προστασίας από τον φονικό ιό.

via Press24.gr https://ift.tt/2J2BsmW

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη