Κλειστός ο δήμος Χερσονήσου για προληπτικούς λόγους

Κλειστός ο δήμος Χερσονήσου για προληπτικούς λόγους

Το κλείσιμο για δύο ημέρες των δημοτικών καταστημάτων της Χερσονήσου, αποφάσισε ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Σέγκος, καθώς μία δημοτική υπάλληλος συμμετείχε στην ίδια σχολική εκδρομή με τον 43χρονο που νόσησε από κορονοϊό.
Η υπάλληλος σύμφωνα με τον δήμαρχο δεν έχει νοσήσει, αποφασίστηκε όμως για προληπτικούς λόγους, όλες οι υπηρεσίες του δήμου να κλείσουν σήμερα και αύριο προκειμένου να απολυμανθούν.
Ο ίδιος όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, επικοινώνησε αμέσως με τον ΕΟΔΥ και έλαβε οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ενεργήσει.
« Η υπάλληλος ήταν συνοδός σχολικής εκδρομής στην Αθήνα, από δημοτικό σχολείο χωριού της περιοχής μας. Περίπου 30 άτομα, παιδιά, εκπαιδευτικοί και συνοδοί συμμετείχαν στην εκδρομή. Αναχώρησαν την περασμένη Πέμπτη με το πλοίο της γραμμής και επέστρεψαν με το ίδιο μέσο ξημερώματα Δευτέρας. Γνωρίζουμε ότι όλοι μαζί βρίσκονταν σε λεωφορείο για τις επισκέψεις που έκαναν στην Αθήνα ανάμεσά τους και ο 43χρονος που έχει νοσήσει».
Σύμφωνα με τον κ. Σέγκο, έχει ήδη συσταθεί ομάδα ιχνηλασιμότητας των επαφών που είχε ο 43χρονος τις τελευταίες ημέρες, ενώ δεν τίθεται θέμα να ελεγχθούν όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή ή είχαν επαφή μαζί τους, καθώς είναι πρόωρο και μια εξέταση δεν θα έχει ασφαλή αποτελέσματα.
«Δεν χρειάζεται πανικός. Έχουν δοθεί οδηγίες να προσέχουν τις επαφές τους το επόμενο διάστημα και εάν νιώσουν αδιαθεσία να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ ή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου», επισημαίνει ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχει ανησυχία και για το δημοτικό σχολείο καθώς όπως αναφέρει ο κ. Σέγκος, λόγω του κλεισίματος των σχολικών μονάδων τα παιδιά δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν σε αυτό.
«Εμείς προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα σε προληπτική απολύμανση των σχολείων του δήμου. Για την ώρα δεν υπάρχει θέμα απολύμανσης ξανά της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/39IxXha
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.