Κορoνοϊός: Τεστ κατ' οίκον κυκλοφορεί εντός των ημερών μέσω Amazon

Κορoνοϊός: Τεστ κατ' οίκον κυκλοφορεί εντός των ημερών μέσω Amazon

Τεστ για τον κορονοϊό σε άτονμα που βρίσκονται σε απομόνωση με τα συμπτώματα του κορονοϊού, θα διατεθούν μέσω της Amazon, σε λίγες ημέρες, ενώ κάποια από αυτά θα πωλούνται και σε κεντρικά καταστήματα της Βρετανίας, σύμφωνα με τον Βρετανικό Δημόσιο Οργανισμό Υγείας. 

Σύμφωνα με τον Guardian, τα διαγνωστικά τεστ θα διαρκούν 15 λεπτά.

Η καθηγήτρια Sharon Peacock, διευθύντρια της υπηρεσίας λοιμώξεων, είπε σε βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας ότι τα μαζικά τεστ μπορούν να είναι διαθέσιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τεστ, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να αναφέρει την Τρίτη ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα είναι διαθέσιμα τόσο γρήγορα στο κοινό. Πάντως, η χώρα αναμένεται ότι θα αγοράσει εκατομμύρια τεστ ακόμη.

Λειτουργεί σαν τεστ εγκυμοσύνης

Το τεστ μοιάζει με ένα τεστ εγκυμοσύνης και περιλαμβάνει τρύπημα του δακτύλου, προκειμένου να παραχθεί μια σταγόνα αίματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από τη συσκευή. Η εξέταση θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Οξφόρδης, ενώ οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα λειτουργήσει. Η τελική έγκριση θα δοθεί αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια και μετά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα αρχικά στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και στη συνέχεια στο γενικότερο κοινό.

«Πολλά εκατομμύρια τεστ έχουν αγοραστεί προς χρήση. Πρόκειται για καινούρια προϊόντα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργούν με βάση τα όσα ισχυρίζονται ότι κάνουν», ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι στη συνέχεια θα διανεμηθούν στην κοινότητα.

Η Amazon έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει τη διανομή και τα τεστ θα διατεθούν και σε σχετικά καταστήματα.

Μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους στην Υγεία

Η Peacock είπε στους βουλευτές ότι θα είναι διαθέσιμα εντός των ημερών. Εάν υπάρχει χρέωση για την προμήθειά τους, θα είναι μικρή.

Πάντως, η μαζική διάθεση τέτοιων διαγνωστικών τεστ, που παράγει αποτελέσματα σε 10 με 15 λεπτά αναμένεται ότι θα αλλάξει πολλά ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι γιατροί και οι νοσοκόμες με συμπτώματα θα ξέρουν αμέσως εάν πάσχουν ή έχουν αναρρώσει από τον Covid-19, κάτι που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν γρηγορότερα στη δουλειά τους.

Ο υπόλοιπος πληθυσμός θα μπορέσει, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα, να επιστρέψει στην κανονικότητά του, χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται από το σπίτι ή να κρατά αποστάσεις από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Μέχρι στιγμής θεωρείται ότι όσοι πάσχουν από τον νέο κορωνοϊού υφίστανται ανοσία ή εάν τον κολλήσουν για δεύτερη φορά, δεν τον μεταδίδουν.

Ποια αντισώματα ανιχνεύει το τεστ

Το διαγνωστικό τεστ που προμηθεύτηκε η Βρετανία ανιχνεύει την παρουσία του αντισώματος IGM, που θεωρείται ότι εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο της νόσου και του IGG, που αυξάνεται στον ανθρώπινο οργανισμό, σε περίπτωση νόσησης.

Τα αποτελέσματα κάποιον εξετάσεων μπορούν να γίνουν αντιληπτά από τον καθένα, αλλά θα πρέπει να ερμηνεύονται από επαγγελματίες στον τομέα της υγείας.

Πάντως, η Βρετανία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει παραγγείλει τέτοιες διαγνωστικές εξετάσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η προμήθειά τους γίνεται από την νοτιοανατολική Ασία. «Δεν είμαστε μόνοι σ' αυτό» είπε η Peacock.



via Ειδησεις https://ift.tt/39fQIYh
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη